Φασολάδα με ταχίνι
- ½ κιλό μικρά ξερά φασόλια,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό,
- 2 καρότα σε ροδέλες,
- σέλινο ψιλοκομμένο,
- αλάτι,πάπρικα
- 1 κ. σ. ταχίνι,
- χυμό από 2 λεμόνια .
- Μουσκεύουμε τα φασόλια για 3 ώρες το πρωί,τα ξεπλένουμε.Βάζουμε σε να βράσουν 5-8 λεπτά και πετάμε το νερό,στραγγίζουμε.
- Τα βάζουμε πάλι σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει,προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
- Στύβουμε τα λεμόνια,προσθέτουμε στον χυμό το ταχίνι ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε ζουμάκι από το φαγητό μας συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι ,ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε για 5-10’ περίπου μέχρι να χυλώσει.