Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018
none
Περιγραφή

Νόστιμη και υγειινή συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε καρέ
  • 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε μια κούπα νερό.
  • μισή κούπα κρασί
  • 700 γρ. καθαρισμένο σπανάκι τρυφερό, καλοπλυμένο και χοντροκομμένο
  • μισό μάτσο μαιντανό χοντροκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες
  1. Σε κρύο αλατισμένο νερό βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν, περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα θέλουν. Πρέπει να κρατάνε λίγο , να μην έχουν βράσει τελείως.Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μετά την πιπεριά και τον πελτέ για 3 - 4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και ανακατεύουμε να σοταριστούν λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το σπανάκι , το μαιντανό, το λεμόνι, πιπέρι και αλάτι λίγο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν τα φασόλια μαζί με το ζουμί που θα κατεβάσει το σπανάκι για λίγο λεπτά. Ανακατεύουμε 2 με 3 φορές προσεκτικά το φαγητό μας  και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή