Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι
- Μισό κιλό φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κούπα λάδι
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε καρέ
- 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε μια κούπα νερό.
- μισή κούπα κρασί
- 700 γρ. καθαρισμένο σπανάκι τρυφερό, καλοπλυμένο και χοντροκομμένο
- μισό μάτσο μαιντανό χοντροκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό ενός λεμονιού
- Σε κρύο αλατισμένο νερό βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν, περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα θέλουν. Πρέπει να κρατάνε λίγο , να μην έχουν βράσει τελείως.Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μετά την πιπεριά και τον πελτέ για 3 - 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και ανακατεύουμε να σοταριστούν λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το σπανάκι , το μαιντανό, το λεμόνι, πιπέρι και αλάτι λίγο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν τα φασόλια μαζί με το ζουμί που θα κατεβάσει το σπανάκι για λίγο λεπτά. Ανακατεύουμε 2 με 3 φορές προσεκτικά το φαγητό μας και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα.