Φιλέτα μπακαλιάρου γεμιστά σε ρολό

Η Μυρσίνη Λαμπράκη μας δίνει μια διαφορετική συνταγή για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο μας. Βρήκα τη συνταγή στο Γαστρονόμο, τη δοκίμασα είναι πολύ νόστιμη και σας την προτείνω!!
Για τον μπακαλιάρο:
- 2 λεπτά φιλέτα μπακαλιάρου(εγώ πήρα ξαλμυρισμένο),
- λάδι για άλειμα,
- καλαμάκια για σουβλάκια.
Γέμιση:
- 1 1/2 φλ.ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο,
- 5κ.σ.λάδι,
- 7κ.σ. γάλα,
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
- 3σκ.σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο ή λιωμένο,
- λίγο αλάτι.
Σάλτσα:
- 5 κ.σ. λάδι,
- 1/2 φλ. κάπαρη ψιλή, ψιλοκομμένη,
- 1 κ.γλ. μουστάρδα.
- Αν πάρουμε φιλέτα παστού μπακαλιάρου τα πλένουμε σε κρύο νερό πολύ καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να τα καλύπτει καλά. Αλλάζουμε το νερό 4-5 φορές. Αν πάρουμε ξαλμυρισμένο απλά τον πλένουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε να κάνουμε ότι και με τον παστό.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας τα φιλέτα. Κόβουμε κάθε φιλέτο κατά μήκος στη μέση, να αποκτήσουμε 4 λωρίδες που θα μπορούμε να τυλίξουμε ρολό
- ΓΕΜΙΣΗ: Σε μπολ αναμιγνύουμε την ψίχα ψωμιού με το λάδι, το γάλα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε σε κάθε λωρίδα μπακαλιάρου μικρή ποσότητα γέμισης και τυλίγουμε ρολό ξεκινώντας από την στενότερη πλευρά του φιλέτου προς την πλατιά.
- Περνάμε κάθε ρολό σε καλαμάκι για σουβλάκι, τοποθετούμε τα ρολά σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ ή σε ψηστιέρα αλείφοντας τα με λίγο λάδι.
- ΣΑΛΤΣΑ: Πολτοποιούμε την κάππαρη στο μούλτι ή στο μπλέντερ μαζί με το λάδι και τη μουστάρδα να γίνουν παχύρευστη σάλτσα.
- Βγάζουμε τα ζεστά ρολάκια από τα καλαμάκια τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη νόστιμη σάλτσα!! Σερβίρουμε αμέσως!!
Αλλάζει όψη, γεύση ο γνωστός μας μπακαλιάρος και γίνεται ένα φαγητό πεντανόστιμο και αρωματικό!!!