Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1591-kalitsounia.jpg
Κρητικά καλτσούνια



Φιλέτο χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο πιάτο το φιλέτο με τη σάλτσα μανιταριών για το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για μπουφέ ή για επίσημο τραπέζι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 2 ψαρονέφρια ολόκληρα
  • Μισό κιλό μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό τριμμένο
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μισή κούπα κρασί ή και παραπάνω
  • 1 κύβο κρέατος σε μισή κούπα νερό διαλυμένο (προαιρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζω με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και τα κόβω φετάκια. Τα σοτάρω με λίγο λάδι στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για λίγο. Τα αφαιρώ από το τηγάνι.
  2. Προσθέτω το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρω τα αλατοπιπερωμένα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές. Προσθέτω το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω και τα σοταρισμένα μανιτάρια
  3. Ραντίζω το αλεύρι πάνω στα ψαρονέφρια, ρίχνω το κρασί, το ζωμό, θυμάρι και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας μου και αφήνω να ψηθεί το κρέας μου περίπου 15 με 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο βούτυρο και τον ψιλ/μενο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρω με πατάτες σαν τηγανητές και σπανάκι σοτέ.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να βάλουμε και ένα κουτί μανιτάρια κονσέρβα, αφού τα ξεπλύνουμε από το υγρό της κονσέρβας και έτσι να παραλείψουμε το σοτάρισμα των μανιταριών, αλλά με τα φρέσκα είναι καλύτερα.
  • Μπορούμε να βάλουμε και άγρια μανιτάρια, για περισσότερη γεύση και άρωμα.
  • Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας μας από την προηγούμενη μέρα ή για κάποιες ώρες σε ένα μείγμα από κονιάκ, κρασί και φρ. Θυμάρι ή ξερό. Σπεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 01 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστό πιάτο Ηλιάννα!!Μπράβο!
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 01 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πρέπει να είναι πολύ ωραίο φαγητό ειδικά η σαλτσούλα τέλεια φαίνεται!!!
Μεταφορά στην κορυφή