Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιογκάκια ή δίπλες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Με καρύδια και σιρόπι η συνταγή της μάνας μου, τα φιογκάκια της, όμοια με τις δίπλες!

Συστατικά

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ,
  • 2 ποτήρια νερό.
  • 1 ποτηράκι κρασιού μέλι.

Για την ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 3 ποτήρια αλεύρι.
  • Καρύδια ,κανέλα ,λάδι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και μετά το βράσιμο προσθέτουμε το μέλι.
  2. Ζυμώνουμε τα αυγά με το αλεύρι και ανοίγουμε 3 φύλλα. Κόβουμε λωρίδες 4 εκατοστών, και αυτές τις κόβουμε κομμάτια 8 εκατοστών. Κάνουμε ένα μικρό κόψιμο στο κέντρο και περνάμε μέσα από αυτήν την μια πλευρά του κομματιού. Έτσι σχηματίζεται ένα φιογκάκι.
  3. Τηγανίζουμε τα φιογκάκια σε καυτό λάδι και μετά τα βουτάμε στο σιρόπι για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλισμένα με χοντροκομμένο καρύδι και κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι παραδοσιακό Θρακιώτικο γλυκό που το κάνανε κυρίως για τις λεχώνες ,όταν πηγαίνανε να τις επισκεφτούν και σε άλλες γιορτινές μέρες βέβαια!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή