Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2394-mpamies.jpg
Μπάμιες.



Φλογέρες με μανταρίνια και αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή

Ένα χιώτικο γλυκό υπέροχα ευωδιαστό λόγω των μανταρινιών τύπου Χίου ( μόνο με αυτά τα μανταρίνια γίνεται). Είναι και νηστίσιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
35-40 κομμάτια

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μανταρίνια τ. Χίου μόνο τη φλούδα
  • 3 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μούλτι να γίνουν πολτός
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη σοφτ (250 γρ.)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Καταρχάς πλένω και ξεφλουδίζω τα μανταρίνια, αφαιρώ τα κοτσάνια και τα χοντράδια. Θα χρειαστώ μόνο τις φλούδες, τις οποίες βράζω σε αρκετό νερό για 12΄ περίπου να μαλακώσουν. Το χυμό τον πίνουμε ή τον βάζουμε σε κέικ. Σουρώνω και στύβω καλά τις φλούδες, όπου στη συνέχεια τις πολτοποιώ στο μούλτι.
  2. Σε κατσαρόλα βάζω το ¼ της μαργαρίνης, την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα, τον πολτό μανταρινιών και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω αλλά όχι να βράσουν, μόνο να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνω να κρυώσει για λίγο και βάζω το ασπράδι(προαιρ.) και ανακατεύω καλά.
  3. Χωρίζω τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες κατά μήκος. Λιώνω την υπόλοιπη μαργαρίνη. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζω 1 γεμάτο κουταλάκι γέμιση, αφού αλείψω την κάθε λωρίδα με μαργαρίνη, και κλείνω τα άκρα φτιάχνοντας ρολάκι.
  4. Τα τοποθετώ σε βουτυρωμένα ταψιά φούρνου ηλ. Κουζίνας (βγαίνουν 2 ταψιά). Τα βουτυρώνω στην επιφάνεια και τα ψήνω στους 180 ο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
  5. Μετά από 5 περίπου λεπτά, ρίχνω τη ζάχαρη άχνη με το σουρωτήρι να πάει παντού.
  6. Συνταγή της Βέφας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή