Φλογέρες με μανταρίνια και αμύγδαλα

Ένα χιώτικο γλυκό υπέροχα ευωδιαστό λόγω των μανταρινιών τύπου Χίου ( μόνο με αυτά τα μανταρίνια γίνεται). Είναι και νηστίσιμο!
-
½ κιλό φύλλο κρούστας
-
1 κιλό μανταρίνια τ. Χίου μόνο τη φλούδα
-
3 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μούλτι να γίνουν πολτός
-
1 συσκευασία μαργαρίνη σοφτ (250 γρ.)
-
1,5 κούπα ζάχαρη
-
1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
-
ζάχαρη άχνη
-
Καταρχάς πλένω και ξεφλουδίζω τα μανταρίνια, αφαιρώ τα κοτσάνια και τα χοντράδια. Θα χρειαστώ μόνο τις φλούδες, τις οποίες βράζω σε αρκετό νερό για 12΄ περίπου να μαλακώσουν. Το χυμό τον πίνουμε ή τον βάζουμε σε κέικ. Σουρώνω και στύβω καλά τις φλούδες, όπου στη συνέχεια τις πολτοποιώ στο μούλτι.
-
Σε κατσαρόλα βάζω το ¼ της μαργαρίνης, την πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα, τον πολτό μανταρινιών και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω αλλά όχι να βράσουν, μόνο να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνω να κρυώσει για λίγο και βάζω το ασπράδι(προαιρ.) και ανακατεύω καλά.
-
Χωρίζω τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες κατά μήκος. Λιώνω την υπόλοιπη μαργαρίνη. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζω 1 γεμάτο κουταλάκι γέμιση, αφού αλείψω την κάθε λωρίδα με μαργαρίνη, και κλείνω τα άκρα φτιάχνοντας ρολάκι.
-
Τα τοποθετώ σε βουτυρωμένα ταψιά φούρνου ηλ. Κουζίνας (βγαίνουν 2 ταψιά). Τα βουτυρώνω στην επιφάνεια και τα ψήνω στους 180 ο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
-
Μετά από 5 περίπου λεπτά, ρίχνω τη ζάχαρη άχνη με το σουρωτήρι να πάει παντού.
-
Συνταγή της Βέφας.