Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φοινίκια από την Ανατολή

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από την Ανατολή γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις. Θα σας ταξιδέψει γλυκά.

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1300 γρ.αλευρι
  • 200 γρ.λαδι ηλιελαιο (οτι σας αρεσει)
  • 200 γρ. ζαχαρη
  • 250 γρ.στημενο πορτοκαλι
  • 4 κουτ.του γλυκου γεματα μπεϊκιν
  • 500 γρ.νερο
  • 1 κουτ.του γλυκου κοφτο κανελλογαρυφαλλα

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 κιλα ζαχαρη
  • 2 1/2 κιλα νερο
  • 3 κουτ. της σουπας γλυκοζη
  • 5 γαρυφαλλα
  • 1 ξυλακι κανελλα
  • 2-3 σταγονες λαδι (δεν ζαχαρωνουν τα γλυκα μας)

Οδηγίες
  1. Σε μια μεγαλη κουπα ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας και σταδιακα ριχνουμε τα υγρα μας. Ζυμωνουμε καλα προσεχοντας η ζυμη μας να ειναι μαλακια αλλα να μην κολλαει στα χερια και επειδη το αλευρι παιζει σπουδαιο ρολο βαζουμε η βγαζουμε 1-2 κουταλιες μεχρι να επιτυχουμε την σωστη ζυμη.
  2. Πλαθουμε σαν αυγουλακια και στρωνουμε σε ταψι οπου εχουμε βαλει λαδωμενη λαδοκολλα. Τα ψηνουμε σε 170 βαθμους για 20 λεπτα.
  3. Σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει αρκετο ηλιελαιο να καψει και τηγανιζουμε τα φοινικια μας για 1 το πολυ 2 λεπτα μεχρι να παρουν αυτο το πολυ ωραιο χρυσο χρωμα (προσοχη να μην τα καψουμε). Τα βγαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι ν αφησουν το λαδι τους.
  4. Βραζουμε 10 λεπτα όλα τα υλικά για το σιροπι μας. Σε ζεστο σιροπι ριχνουμε τα χλιαρα φοινικια μας μεχρι να σιροπιαστουν πολυ καλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν θελετε, μπορειτε να κανετε την μιση συνταγη, γιατι γινονται πολλα τα φοινικια μας ,αλλα σας υποσχομαι οτι τη δευτερη φορα που θα τα φτιαξετε, θα την κανετε ολοκληρη.

Σχόλια
Σχόλιο από giotasamos , Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ?
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
Ναι, και τα 2.
Σχόλιο από beatris , Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015
Γεια σας!ειμαι καινουρια στην παρεα και στη μαγειρικη και θα ηθελα να παρακαλεσω αν μπορειτε να μου πειτε τα γραμμαρια απο τα υλικα ποσες κουπες η ποτηρια ειναι!ευχαριστω εκ των προτερων !Βεατρικη
Σχόλιο από BarBarBar , Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015

Υγρά (Νερό, λάδι, ξίδι)

1 κούπα = 240 γραμμάρια
1/4 κούπας = 60 γραμμάρια
1/2 κούπα = 120 γραμμάρια
2/3 γραμμάρια = 160 γραμμάρια
3/4 γραμμάρια = 180 γραμμάρια

Γάλα Φρέσκο

1 κούπα = 245 γραμμάρια
1/4 κούπας = 70 γραμμάρια
1/2 κούπα = 120 γραμμάρια
2/3 κούπας = 165 γραμμάρια
3/4 κούπας = 180 γραμμάρια

Βούτυρο

1 κούπα βούτυρο = 227 γραμμάρια
1/4 κούπα βούτυρο = 57 γραμμάρια
1/3 κούπα βούτυρο = 76 γραμμάρια
1/2 κούπα βούτυρο = 113 γραμμάρια
1 στικ βούτυρο (ραβδί) = 114 γραμμάρια (1/2 κούπα)
1/2 στικ βούτυρο = 56 γραμμάρια (1/4 κούπας)
Αλεύρι Αχνη ζάχαρη

1/8 κούπας = 2 κουταλιές της σούπας
1/4 κούπας = 32 γραμμάρια
1/3 κούπας = 43 γραμμάρια
1/2 κούπας = 64 γραμμάρια
2/3 κούπας = 85 γραμμάρια
3/4 κούπας = 96 γραμμάρια
1 κούπα = 128 γραμμάρια
Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας = 25 γραμμάρια
1/4 φλιτζανιού = 50 γραμμάρια
1/3 φλιτζανιού = 67 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι = 100 γραμμάρια
2/3 φλιτζάνι = 134 γραμμάρια
3/4 φλιτζανιού = 150 γραμμάρια
1 φλιτζάνι = 201 γραμμάρια
Μέλι2 κουταλιές της σούπας = 43 γραμμάρια
1/4 κούπας = 85 γραμμμάρια
1/3 κούπας = 113 γραμμάρια
1/2 κούπα = 170 γραμμάρια
2/3 κούπας = 227 γραμμάρια
3/4 κούπας = 255 γραμμάρια
1 κούπα = 340 γραμμάρια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2015
Ευχαριστούμε Βαρβαρα !!!!!
Μεταφορά στην κορυφή