Φοντάν ζαχαρόπαστα
- 500 γρ άχνη και λίγη περισσότερη
- 3 κ. σ . χυμό λεμόνι
- 75 φυτικό λίπος η λάδι
- Βάζουμε το λίπος με το χυμό σε κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και 2 κ. σ. νερό.
- Προσθέτουμε και 275 γρ από την άχνη. Αφήνουμε να βράσει λίγο και δουλεύουμε να γίνει λεία .
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και την υπόλοιπη άχνη.
- Βάζουμε στον πάγκο εργασίας άχνη και το δουλεύουμε, όσο κρυώνει τόσο πιο ελαστικό και μεταξένιο γίνετε.
- Το κρατάμε σε σακούλα στο ψυγείο και αν μας σκληρύνει το ζεσταίνουμε πάλι λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
- Αν θέλουμε βάζουμε χρώμα, εγώ το έκανα λιλά.
μπορουμε μονο λιγες ημερες στο ψυγειο κλεισμενη καλλα να μην περνη υγρασια
ναι μπορουμε να διακοσμησουμε μικρα ατομικα κεικ και τουρτες
ελπίζω να καταφέρω να την φτιάξω ωραία!!
αν κατάλαβα καλά βάζουμε λάδι ή βιτάμ ,λέω να βάλω λικέρ για περισσότερη γεύση.Για να καλύψουμε τούρτες ανοίγουμε με τον πλάστη σαν φύλλο,σωστά;
Με τον πλαστη αλλα οχι με το πολυ λεπτό
Αν δεν εχεις. Πάρε ένα μπουκάλι
Και να βάζεις αρκετή αχνη όταν το ανοίξεις το φύλο ναι ειναι για τούρτες ,παστες ,και ότι άλλο θέλεις