Φουρνιστό κοτόπουλο με αρακά και πατάτες

Μια συνταγή για το καθημερινό μας τραπέζι , για να τρώμε διαφορετικά το κοτοπουλάκι μας .
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλου
- Μισή κούπα λάδι
- Μισό κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2-3 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλ / νο
- 3-4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κούπα άσπρο κρασί
- 1 κύβο κότας ( ζωμό )
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι , πιπέρι
- Στο ταψί βάζουμε λίγο λάδι . Πάνω στρώνουμε τις πατάτες που τις έχουμε αλατοπιπερώσει .
- Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου . Ενδιάμεσα βάζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι .
- Αραιώνουμε σε λίγο ζεστό νερό τον κύβο κοτόπουλου , τη μουστάρδα και το αλεύρι . Όλο αυτό το ανακατεύουμε με το κρασί και το λάδι . Περιχύνουμε το κοτόπουλο μας .
- Προσθέτω τον άνηθο και τις ροδέλες της ντομάτας , αλατοπίπερο καθώς και λίγη ζάχαρη .
- Ψήνουμε το φαγητό περίπου 1,5 ώρα στους 180ο. Στο τέλος , αν θέλουμε , ανάβουμε το γκριλ για να ροδοκοκκινίσει περισσότερο το κοτόπουλό μας .





Θα δοκιμαστεί σύντομα:)))