Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:http://dumpsemv.com Best Dumps Shop Track 1...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:37
Απ:Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz D...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:35
Απ:Http://DumpsEmv.Com Dumps & Cvv Read Shop H...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:33
http://DumpsEmv.Com Sell Dumps Track 1&2 vendor le
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:30
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:28
Απ:www.dumpsemv.com Dumps With Pin & Cvv Dumps...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:26
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:24
Απ:www.dumpsemv.com best dumps shop track 1&2 ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:21
Απ:www.dumpsemv.com Carding Methods CVV & Dump...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:19
Απ:www.dumpsemv.com Sell Dumps Track 1&2 GUARA...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:17
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:16
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:15
Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz Dumps Pi
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:19
Απ:www.dumpsemv.com Dumps fullz Available Orig...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:18
Buy TOEFL Certificate Online without Exam
jame002 23.9.2022 7:33
Storm Middle, November 14th: Canes drop toward FS
Annettes 23.9.2022 3:34
2022 Early Signing Working day Analysis - Offensiv
Annettes 23.9.2022 3:33
PREDICTIONS! Arkansas vs. Missouri
Annettes 23.9.2022 3:32
ASU Softball: Hill awarded Pac-12 Participant
Annettes 23.9.2022 3:31
Buy toward Notice Your Orange Gentleman
Annettes 23.9.2022 3:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φραουλένια

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τετάρτη, 12 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα που βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή της φράουλας, σκέφτηκα να φτιάξω μια τούρτα πολύ μα πολύ φραουλένια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ τα ασπράδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγες σταγόνες εσάνς φράουλα ή 2 βανίλιες αν δε βρείτε εσάνς ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σιρόπι

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • λίγες σταγόνες εσάνς φράουλας (θα τη βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 1 φακελάκι κρέμα Γιώτης με γεύση φράουλα
  • ψιλοκομμένες φράουλες

Για τη σαντιγί

  • 2 ερμόλ
  • 400  γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ με άρωμα φράουλα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • 1/2 κιλό φράουλες
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
  2. Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι
  3. Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και στη συνέχεια σε άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το νερό, την εσάνς, το μπέικιν, το αλεύρι και στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  4. Σ ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το παντεσπάνι.
  5. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
  6. Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι
  7. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την εσάνς ή το λικέρ φράουλας.
  8. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και το ζελέ που έχει πήξει.
  11. Συναρμολόγηση
  12. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους.
  13. Βάζουμε τον πρώτο σ’ ένα δίσκο  και τον σιροπιάζουμε.
  14. Στη συνέχεια τον καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί και ψιλοκομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια.
  15. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο πάτο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ψιλοκομμένες ή λεπτές ροδέλες φράουλες.
  16. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε ελαφρά και το καλύπτουμε με τη σαντιγί που μας έχει μείνει.
  17. Γαρνίρουμε με φράουλες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 15 Μάιος 2010
Φαίνεται υπέροχη!
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 15 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μιαμ! μιαμ! μπράβο Μαριάντα!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 15 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φραουλένια, όνομα και πράγμα! Πολύ λαχταριστή και μυρωδάτη!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Η φωτογραφία είναι από την aggeliki που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή