Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γαλακτομπούρεκο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχο διαχρονικό γλυκό που όλοι αγαπάμε!

Συστατικά
  • 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού η κρούστας.
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 1&1/2 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 6 αυγά ολόκληρα βιολογικά.
  • 4 κρόκους αυγών.
  • 3 βανίλιες .
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο Κερκύρας.
  • 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος λιωμένο.( για το άλειμμα των φύλλων).

Σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • 1&1/2 κούπα νερό.
  • 1 κουταλιά γλυκόζη.
  • Φλούδα από ένα λεμόνι ακέρωτο.
  • 1 βανίλια.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν.
  2. Βάζουμε το γάλα στην φωτιά και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, ρίχνουμε το αλάτι και το σιμιγδάλι λίγο-λίγο σαν βροχή . Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε στο μείγμα τα χτυπημένα με την ζάχαρη αυγά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  3. Όταν η κρέμα πήξει και κάνει φουσκάλες την αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε .
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36 Νο και στρώνουμε τα φύλλα αφήνοντας 6 φύλλα για επάνω. Κάθε φύλλο που στρώνουμε το βουτυρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα, και σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, τα οποία και βουτυρώνουμε.
  6. Στρώνουμε τα 6 φύλλα που κρατήσαμε , και το περίσσευμα το γυρίζουμε μέσα στο ταψί με προσοχή.Χαράζουμε απαλά το γλυκό, χωρίς να φτάσουμε στην κρέμα.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για ένα τέταρτο, και μετά στους 190 για μία ώρα.Αν το γλυκό μας πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  8. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό,την βανίλια την φλούδα λεμονιού και την γλυκόζη για 7 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι,ρίχνοντας το λίγο-λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το γαλακτομπούρεκο είναι σχετικά εύκολο γλυκό έχει όμως και τα μυστικά του. Τέλειο γαλακτομπούρεκο είναι αυτό που έχει αφράτη, τρεμουλιαστή , και μυρωδάτη κρέμα, κριτσανιστό φύλλο, και μυρωδιά καλού φρέσκου βουτύρου .

Γαλακτομπούρεκο εύκολο

Γαλακτομπούρεκο






Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο!! Ένα κέρασμα πάντα ευπρόσδεκτο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυαγαπημένο μας γλυκό!!!
Μεταφορά στην κορυφή