Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1796-almyrakataifakia.jpg
Αλμυρά καταϊφάκια



Γαλατόπιτα αλμυρή με κόθρο-κρίσνικ

recipe image
Προστέθηκε απόελσα, Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακή, ανοιχτή γαλατόπιτα, ιδιαίτερης τεχνικής, με το λεγόμενο «κρίσνικ», όπως λέγεται ο κόθρος στη τοπική διάλεκτο της Μακεδονίας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
8 μεγάλα κομάτια

Για τη ζύμη:

  •    1 ποτήρι χλιαρό νερό
  •    3-4 κ.σ.σπορέλαιο
  •    αλάτι
  •    1 κ.σ. ξύδι
  •    3 1/2 - 4 ποτήρια αλεύρι

Για τη γέμιση:

  •    1 κιλό γάλα
  •    4 αυγά
  •    Για όλη τη πίτα χρειάζεται 1 φλ.τσ.σπορέλαιο
  •    και 250γρ.τυρι για το κόθρο
Οδηγίες
  1. Ζυμώνεις όλα μαζί τα υλικά για το ζυμάρι . Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις μισή ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
  2. Στη συνέχεια χωρίζεις τη ζύμη σε 6 μέρη τα οποία κάνεις μπαλάκια, τα βάζεις στο λεκανάκι σκεπασμένα να μη ξεραθούν όσο ανοίγεις τα φύλλα.
  3. Ανοίγεις ένα φύλλο όσο είναι ο πάτος του ταψιού και το απλώνεις στο λαδωμένο ταψί, κάνεις το ίδιο με ένα ακόμη φύλλο. Τώρα ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και τρίβουμε τυρί, τυλίγουμε σε ρολό ,το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί να κάνουμε το κόθρο. Κάνουμε το ίδιο με ακόμη δύο φύλλα.
  4. Τέλος ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρώς και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Όταν το βγάλουμε το σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ταψί.
  5. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα ,χρειάζεται περίπου 1 ώρα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και γλυκιά ,δεν θα βάλουμε τυρί και αλάτι, στη θέση τους θα προσθέσουμε λίγο ζάχαρη στο γάλα με τα αυγά. Ακόμη γίνεται και κολοκυθόπιτα γλυκιά και αλμυρή.

Το ταψί είναι 32 νούμερο.

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2013
Πολύ όμορφη η πίτα σου Έλσα! Παραδοσιακή συνταγή όχι συνηθισμένη από αυτές που χάνονται σιγά-σιγά.Ευχαριστούμε που μας την έδωσες Μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη πίτα, Έλσα! Μπράβο!!!!!
Σχόλιο από ελσα , Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2013
ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,ήθελα να την βάλω πιο πολύ για να μην χαθεί...
Μεταφορά στην κορυφή