Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλατόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η παραδοσιακή μας γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες.
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 1 &1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 κούπα ζάχαρη (με αυτή την ποσότητα η κρέμα δεν γίνεται πολύ γλυκιά). Αν την θέλετε περισσότερο, αυξήστε την ζάχαρη σε 1&1/2 κούπα. Υπολογείστε βέβαια και την προσθήκη της άχνης στο τέλος.
  • 100 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας.
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • Φλούδα ενός λεμονιού ακέρωτου.
  • 1 βανίλια άρωμα.
  • Ζάχαρη άχνη.
  • Κανέλα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα με το αλάτι και την φλούδα λεμονιού , και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό,ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να πήξουν και να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και το σιμιγδάλι, ενώ ακόμη, αυτά είναι χλιαρά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια όλα μαζί με το σύρμα των αυγών.Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει,προσθέτουμε το βούτυρο, και την βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να πήξει και να πάρει 1-2 βράσεις , ανακατεύοντας διαρκώς.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε και πετάμε την φλούδα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 Νο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Γυρίζουμε το ταψί ανάποδα και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Βάζουμε την κρέμα στο ταψί, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι, και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για μιάμιση ώρα.
  5. Αν πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και κατεβάζουμε την θερμοκρασία 
Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και κανέλα.

Σχόλια
Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ
ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
Μπορείς να βάλεις Ειρήνη,φύλλα κρούστας,η και ένα φύλλο σφολιάτας αν θέλεις,όμως η συνταγή μου είναι έτσι!και μάλιστα την λένε και ξυπόλητη!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
μπορω να κανω και σε μιση δοση?
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012
Πολύ ωραία σου έγινε Τζένη!!!μπράβο!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!! Πολύ λαχταριστή φαίνεται!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία μπραβο!!την έφτιαξα και έγινε άφαντη!! να την φτιάξετε !
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016
Είναι η τέλεια γαλατόπιτα!!!!!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή