Γαλοπούλα με σπανάκι αλά κρεμ
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
-
6 μικρές φέτες στήθος γαλοπούλας ή 3 μεγάλες
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. βούτυρο ή 2-3 κ.σ. λάδι
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
-
250 γραμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
-
2 φέτες προσούτο σε λωρίδες
-
1 κ.σ. κουκουνάρι
-
2 κ.σ. μαϊντανό
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
Λίγο βασιλικό φρέσκο ή ξερό
-
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες

- Αλείφω τα φιλέτα της γαλοπούλας με τη μουστάρδα και τα αφήνω στο ψυγείο 1 με 2 ώρες.
- Αλατοπιπερώνω και σοτάρω στο τηγάνι ελαφρά για 4-5 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
- Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και το προσούτο και ανακατεύω για λίγο.
- Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε στύψει Εκτός και αν είναι κατεψυγμένο, οπότε το βάζουμε απ ευθείας από τη σακούλα μέσα.
- Βάζω επίσης την φρέσκια κρέμα, το βασιλικό 1 κ.σ. παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Ελέγχω τη γεύση και προσθέτω το μαϊντανό.
- Σερβίρω με ζυμαρικά και παρμεζάνα.
Σχόλια
Πολύ ωραία συνταγή, γρήγορη και νόστιμη!
Tέλεια!!!!!!και μπορούμε να τη κάνουμε και light
Είναι λάιτ, Βησαρία μου, από τη φύση της η συνταγή αυτή. Εγώ μέχρι και λάιτ κρέμα βάζω. Αλλά έτσι και αλλιώς η γαλοπούλα είναι άπαχο κρέας!!!
Τι να πω γι αυτό το φαγητό; Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!
Αριστουργημα,χαρμα οφθαλμων,τι να πω? και ευκολο!!!!