Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...


Γαλοπούλα με σπανάκι αλά κρεμ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο και υγειινό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • 6 μικρές φέτες στήθος γαλοπούλας ή 3 μεγάλες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή  2-3 κ.σ. λάδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 250 γραμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 φέτες προσούτο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες

  1. Αλείφω τα φιλέτα της γαλοπούλας με τη μουστάρδα και τα αφήνω στο ψυγείο 1 με 2 ώρες.
  2. Αλατοπιπερώνω και  σοτάρω στο τηγάνι ελαφρά για 4-5 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
  3. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι  και το προσούτο και ανακατεύω για λίγο.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε στύψει Εκτός και αν είναι κατεψυγμένο, οπότε το βάζουμε απ ευθείας από τη σακούλα μέσα.
  5. Βάζω επίσης την φρέσκια κρέμα, το βασιλικό 1 κ.σ. παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  6. Ελέγχω τη γεύση και προσθέτω το μαϊντανό.
  7. Σερβίρω με  ζυμαρικά και παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Δεν έβαλα προσούτο γιατί μου είχε τελειώσει.
  • Τις περισσότερες φορές αλείφω τα φιλέτα του κοτόπουλου και της γαλοπούλας με μουστάρδα και έτσι μαρινάρονται μια χαρά και δεν μυρίζουν και γίνονται και μαλακά.
  • Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, σοτάρω πρώτα τα φιλέτα , τα αφαιρώ και τα προσθέτω προς το τέλος που θα έχω έτοιμη τη σάλτσα μου, αφήνοντάς τα να βράσουν για λίγο μέσα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή, γρήγορη και νόστιμη!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Tέλεια!!!!!!και μπορούμε να τη κάνουμε και light
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010
Είναι λάιτ, Βησαρία μου, από τη φύση της η συνταγή αυτή. Εγώ μέχρι και λάιτ κρέμα βάζω. Αλλά έτσι και αλλιώς η γαλοπούλα είναι άπαχο κρέας!!!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω γι αυτό το φαγητό; Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αριστουργημα,χαρμα οφθαλμων,τι να πω? και ευκολο!!!!
Μεταφορά στην κορυφή