Gambas Al Ajillo - Γαρίδες σκορδάτες
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
Ελάχιστο βούτυρο για το άρωμα
-
Μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες, όχι προβρασμένες.
-
3-4 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερο λιωμένες στην πρέσα
-
Λίγο χυμό λεμονιού
-
2-3 καυτερές πιπερίτσες ή σκόνη τσίλι ή ταμπάσκο
-
Μισό κ. Γλ. Πάπρικα γλυκιά
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο (προαιρ.)
-
Καθαρίζω τις γαρίδες και τις αφήνω για λίγο σε ούζο να μαριναριστούν.
-
Στο τηγάνι βάζω το λάδι και το βούτυρο να κάψει καλά με τις πιπερίτσες.
-
Ρίχνω τις γαρίδες με το σκόρδο και τις σοτάρω για 2 λεπτά.
-
Βάζω το λεμόνι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω για 2 λεπτά ακόμα.
-
Σερβίρω στο πιάτο με όλο το λάδι του και ρίχνω και τον μαϊντανό αν θέλω.
-
Φροντίζω να έχω ζεστό ψωμί ή κάποιο από τα ψωμιά της Bianka!!!!
-
Δεν τις πολυψήνω γιατί θα σκληρύνουν οι γαρίδες.





τα μακαρονια τραβηξαν το νοστιμο αυτο λαδακι !!
μμμμμμ!!!!πολυ ωραιο θα το ξαναφτιαξω