Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαρίδες με φρέσκο θυμάρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ευωδιαστή και εμφανίσιμη συνταγή! Κατάλληλη και για τη γιορτή των ερωτευμένων!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό γαρίδες μεσαίες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/μένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/μένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες σε κυβάκια (χωρίς ζουμιά)
  • 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/μένο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες




Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας όμως την ουρά τους. Βγάζουμε το εντεράκι, αν έχουν με μια οδοντογλυφίδα, και τις χωρίζω κατά μήκος στα 2 χωρίς να χωρίσω την ουρά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά τις γαρίδες 1 με 2 λεπτά.

Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.

Βάζω την ντομάτα και ανακατεύω καλά, αφήνοντας στη φωτιά 3-4 λεπτά.

Προσθέτω το λεμόνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνω.

Τέλος ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύοντας 2 λεπτά , για να δέσει η σάλτσα και σερβίρω με ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα όπως πάντα έτσι κι αυτή τη φορά ζωγράφισες σε παρουσίαση, και σε γεύση φαντάζομαι!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα φαγητό πραγματικά Αγαπησιάρικο από όλους!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010
Εισαι ταλεντο κοριτσι μου ,πανδαισια χρωματων,φανταζομαι και αρωματων,ολα τα σκουφια για σενα.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σου δινω τους σκουφους σου.!Σου αξιζουν.
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα εφτιαξα χθες μας ερεσε παρα πολυ και οι επισκεπτες μου εμειναν ενθουσιασμενοι ,θελανε και την συνταγη ,μπραβο γιαυτη την νοστημη συνταγη Ηλιαννα μου
Σχόλιο από marilou , Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω λόγια!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010
H φωτογραφία από την Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010
H φωτογραφία από τη Βησαρία που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από bhsaria58 , Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Οχι μόνο δεν υπάρχουν λόγια για τη νοστιμιά!!!!αλλά και η ευκολία της συνταγής είναι καταπληκτική,όταν μάλιστα έχεις και τις γαρίδες έτοιμες καθαρισμένες στη κατάψυξη.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010
Τίς έκανα ,έγιναν πολύ καλές,αν και δεν είχα φρέσκο θυμάρι και έβαλα ξερό!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Νοέμβριος 2010
Ειρήνη, η γεύση του φαγητού αυτού είναι πολύ ανώτερη με φρέσκο θυμάρι και φυσικά πολύ διαφορετική. Προσπάθησε την άλλη φορά να το φτιάξεις με φρέσκο και να μου ξαναγράψεις εντυπώσεις.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010
Μεταφορά στην κορυφή