Γαρίδες σαγανάκι πικάντικες
- Μισό κιλό γαρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη Ψιλ/νη
- 1 κρεμμύδι ξερό Ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
- Λάδι
- 1 κούπα τυρί φέτα
- Ταμπάσκο μερικές σταγόνες
- Αλάτι, πιπέρι
- Μισό κουταλάκι ζάχαρη
- Λίγο πελτέ (προαιρ.)
- Λίγο μαϊντανό για στόλισμα
- Πλένω τις γαρίδες και καθαρίζω το κέλυφος μόνο. Tις βάζω κανένα τέταρτο της ώρας να μαριναριστούνε στο ούζο. Στραγγίζω και κρατώ το ζουμί.
- Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για λίγο.
- Σβήνω με το ούζο και προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, τον πελτέ , αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο και αφήνω να βράσει 15 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πιει αρκετά τα υγρά της .
- Προς το τέλος προσθέτω τις ωμές γαρίδες και αφήνω να βράσουν 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια και αφήνω λίγα λεπτά να ψηθεί και σερβίρω αμέσως , στολίζοντας με τον μαϊντανό.
- Αν θέλω , βάζω το μείγμα της ντομάτας σε πυρέξ, προσθέτω τις γαρίδες και τη φέτα και ψήνω στο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 15 λεπτά και σερβίρω αμέσως.