Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γαρίδες τηγανιτές μαριναρισμένες

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εάν σας αρέσουν οι γαρίδες, είμαι σίγουρη πως αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος που τα τις φτιάχνετε από εδώ και στο εξής !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4-6 μερίδες
  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε  το χυμό λεμονιού, το ούζο, το καγιέν και το ταμπάσκο και φτιάχνουμε την μαρινάτα μας.
  3. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 6 ώρες.
  4. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μια πιατέλα.
  5. Αλευρώνουμε τις γαρίδες, τις τινάζουμε λίγο και τις αφήνουμε σε ένα καθαρό πιάτο.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο χωρίς να καπνίσει, τηγανίζουμε μια στρώση από τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  8. Σερβίρουμε ζεστές με λίγες φέτες λεμόνι.
Σχόλια
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010
Καλή μου Μάρα χαίρομαι που σου άρεσαν ετσι μαγειρεμένες οι γαριδές! :)
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2010
H φωτογραφία από τη Mara, που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή