Γαριδοπίλαφο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Μισό κιλό γαρίδες φρέσκιες
- 1/3 κούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
- 1/3 κούπας ούζο
- 2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
- 1 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κούπες νερό ή ζωμό
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε, στραγγίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος μόνο, κεφάλι και ουρά στη θέση τους. Χαράζουμε αρχικά πρώτα τη ράχη κατά μήκος και αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το μαύρο εντεράκι της γαρίδας. Στη συνέχεια χωρίζουμε το σώμα μόνο, σχεδόν να το ανοίξουμε σαν βιβλίο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά, τις αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μαραίνουμε κι αυτά για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από τη σάλτσα τις γαρίδες μας.
- Στο ζωμό που έχουμε στη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι μας , το νερό και το εστραγκόν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους περίπου 10 λεπτά.
- Προς το τέλοςκαι 2-3 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι, ξαναβάζουμε μέσα τις γαρίδες μας και αποτελειώνουμε το φαγητό.
Σχόλια
Κλασσική συνταγή οι γαρίδες με το ρύζι ,και αξεπέραστη!μπράβο Ηλιάννα για την δική σου εκδοχή!!!!!!
Επίσης παρόμοια συνταγή γαρίδες με κάρυ και πιλάφι!
και ποιος δεν αγαπα αυτο το τοσο γευστικο φαγητο,μπορει αξια να σταθει και σε επισημο γευμα-δειπνο.!!!!!ειναι τελειο!
Σούπερ νοστιμιά! Πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση!!
θεϊκό το έκανα σήμερα μόνο τις γαρίδες τις καθάρισα εντελώς...φοβερή γεύση,μπράβο!!
Αφήνω το κεφάλι, Ελένη, γιατί εκεί βρίσκεται η περισσότερη νοστιμιά της γαρίδας αρχικά και μετά για ομορφιά μαζί με την ουρά. :))))Πάντα επιτυχίες, μικρή μας φίλη!