Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4550-mpakalarokeftedes.jpg
Μπακαλιαροκεφτέδες



Γαριδοπίλαφο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη , καλοκαιρινή γεύση, γεύση Μεσογείου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
  • 1/3 κούπας ούζο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες νερό ή ζωμό
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε  τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος μόνο, κεφάλι και ουρά στη θέση τους. Χαράζουμε αρχικά πρώτα τη ράχη κατά μήκος και αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το μαύρο εντεράκι της γαρίδας. Στη συνέχεια χωρίζουμε το σώμα μόνο, σχεδόν να το ανοίξουμε σαν βιβλίο.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά, τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μαραίνουμε κι αυτά για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από τη σάλτσα τις γαρίδες μας.
  5. Στο ζωμό που έχουμε στη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι μας , το νερό και το εστραγκόν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους περίπου 10 λεπτά.
  6. Προς το τέλοςκαι 2-3 λεπτά πριν ετοιμαστεί  το ρύζι,  ξαναβάζουμε μέσα τις γαρίδες μας και αποτελειώνουμε το φαγητό.


Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011
Κλασσική συνταγή οι γαρίδες με το ρύζι ,και αξεπέραστη!μπράβο Ηλιάννα για την δική σου εκδοχή!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011
Επίσης παρόμοια συνταγή γαρίδες με κάρυ και πιλάφι!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και ποιος δεν αγαπα αυτο το τοσο γευστικο φαγητο,μπορει αξια να σταθει και σε επισημο γευμα-δειπνο.!!!!!ειναι τελειο!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 18 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ νοστιμιά! Πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θεϊκό το έκανα σήμερα μόνο τις γαρίδες τις καθάρισα εντελώς...φοβερή γεύση,μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012
Αφήνω το κεφάλι, Ελένη, γιατί εκεί βρίσκεται η περισσότερη νοστιμιά της γαρίδας αρχικά και μετά για ομορφιά μαζί με την ουρά. :))))Πάντα επιτυχίες, μικρή μας φίλη!
Μεταφορά στην κορυφή