Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαριδοπίλαφο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη , καλοκαιρινή γεύση, γεύση Μεσογείου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
  • 1/3 κούπας ούζο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες νερό ή ζωμό
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε  τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος μόνο, κεφάλι και ουρά στη θέση τους. Χαράζουμε αρχικά πρώτα τη ράχη κατά μήκος και αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το μαύρο εντεράκι της γαρίδας. Στη συνέχεια χωρίζουμε το σώμα μόνο, σχεδόν να το ανοίξουμε σαν βιβλίο.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά, τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μαραίνουμε κι αυτά για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από τη σάλτσα τις γαρίδες μας.
  5. Στο ζωμό που έχουμε στη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι μας , το νερό και το εστραγκόν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους περίπου 10 λεπτά.
  6. Προς το τέλοςκαι 2-3 λεπτά πριν ετοιμαστεί  το ρύζι,  ξαναβάζουμε μέσα τις γαρίδες μας και αποτελειώνουμε το φαγητό.


Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011
Κλασσική συνταγή οι γαρίδες με το ρύζι ,και αξεπέραστη!μπράβο Ηλιάννα για την δική σου εκδοχή!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011
Επίσης παρόμοια συνταγή γαρίδες με κάρυ και πιλάφι!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και ποιος δεν αγαπα αυτο το τοσο γευστικο φαγητο,μπορει αξια να σταθει και σε επισημο γευμα-δειπνο.!!!!!ειναι τελειο!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 18 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ νοστιμιά! Πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θεϊκό το έκανα σήμερα μόνο τις γαρίδες τις καθάρισα εντελώς...φοβερή γεύση,μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012
Αφήνω το κεφάλι, Ελένη, γιατί εκεί βρίσκεται η περισσότερη νοστιμιά της γαρίδας αρχικά και μετά για ομορφιά μαζί με την ουρά. :))))Πάντα επιτυχίες, μικρή μας φίλη!
Μεταφορά στην κορυφή