Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2947-likermousmoylo.jpg
Λικέρ από μούσμουλα



Γαριδοπίλαφο

recipe image
Προστέθηκε απόmariakokkali, Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από τα "Σαρακοστιανά" που μπορεί να γίνει είτε με φρέσκιες ή με κατεψυγμένες γαριδούλες, εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 μερίδες
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έτοιμο πολτό τομάτας ή 1-2 φρέσκες ντομάτες
  • 1-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • ελάχιστο κάρυ (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις βάζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και πετάμε το νερό.Αν είναι φρέσκες, τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε σε λίγο νερό, τόσο που να τις σκεπάζει μαζί με το ξύδι.
  2. Αφού βράσουν για 15΄ περίπου,σουρώνουμε τις γαρίδες κι αφήνουμε το ζουμί να κατασταλάξει.Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, κρατώντας μερικές με κέλυφος για γαρνίρισμα αν θέλουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, κάρυ και τ\' ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες με αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι με 3 φλιτζάνια ζουμί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και τότε ρίχνουμε το ρύζι, τ\' ανακατεύουμε με πιρούνι και τ\' αφήνουμε να ψηθεί κατεβασμένο σε σιγανή φωτιά. Αν θέλουμε σερβίρουμε το πιλάφι σε φόρμα και όταν το ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με τις γαρίδες που έχουμε κρατήσει με το κέλυφος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή