Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Γαριδοπίλαφο

recipe image
Προστέθηκε απόmariakokkali, Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από τα "Σαρακοστιανά" που μπορεί να γίνει είτε με φρέσκιες ή με κατεψυγμένες γαριδούλες, εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 μερίδες
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έτοιμο πολτό τομάτας ή 1-2 φρέσκες ντομάτες
  • 1-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • ελάχιστο κάρυ (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις βάζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και πετάμε το νερό.Αν είναι φρέσκες, τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε σε λίγο νερό, τόσο που να τις σκεπάζει μαζί με το ξύδι.
  2. Αφού βράσουν για 15΄ περίπου,σουρώνουμε τις γαρίδες κι αφήνουμε το ζουμί να κατασταλάξει.Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, κρατώντας μερικές με κέλυφος για γαρνίρισμα αν θέλουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, κάρυ και τ\' ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες με αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι με 3 φλιτζάνια ζουμί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και τότε ρίχνουμε το ρύζι, τ\' ανακατεύουμε με πιρούνι και τ\' αφήνουμε να ψηθεί κατεβασμένο σε σιγανή φωτιά. Αν θέλουμε σερβίρουμε το πιλάφι σε φόρμα και όταν το ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με τις γαρίδες που έχουμε κρατήσει με το κέλυφος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή