Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαύρος ξιδάτος

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γαυράκι, ουζάκι και καλή παρέα,  τι καλύτερο για το καλοκαίρι;

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  •     1 κιλό γαύρο,
  •     50 γρ. αλάτι,
  •     1 μπουκάλι ξύδι,
  •     3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες,
  •     αρκετό μαϊντανό.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και το κεφάλι,ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σειρές σε ένα πλαστικό δοχείο, αλατίζοντας κάθε σειρά.
  2. Προσθέτουμε το ξύδι να σκεπαστούν και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από το γαύρο, βάζουμε πάλι τα ψάρια στο μπολ σε σειρές και πασπαλίζουμε κάθε σειρά με λίγο σκόρδο και μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε αρκετό λάδι για να σκεπάσει τον γαύρο μας αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες πριν τα σερβίρουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Γίνεται και με σαρδέλα μέτρια!
  • Στο ψυγείο διατηρούνται αρκετές εβδομάδες.
  • Μπορούμε τον σερβίρουμε πάνω σε παξιμάδια!!
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
γεια σου ρε βασω μου με τα ωραια σου μεζεδάκια τελικα ετσι τον κανω κι εγω και εχω ανα πασα στιγμη μεζε για τσιπουράκι
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
Σε ευχαριστώ Αλέκα για τα σκουφάκια!!
Είναι ωραίο,εύκολο μεζεδάκι!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχος μεζές!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013
Είναι νοστιμότατος και έχω καιρό να φτιάξω,καλά που μου τον θύμησες!!
Σε ευχαριστώ,χαίρομαι που σου άρεσε.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τον εφτιαξα σημερα!!!!μμμμμ!!!επιτελους εχω και εγω γαυρο Ξιδατο!!!
μπραβο Βασιλικη μου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013
Σε ευχαριστώ πολύ Μπιάνκα,καλοφάγωτος!!
Μεταφορά στην κορυφή