Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαύρος ξιδάτος

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γαυράκι, ουζάκι και καλή παρέα,  τι καλύτερο για το καλοκαίρι;

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  •     1 κιλό γαύρο,
  •     50 γρ. αλάτι,
  •     1 μπουκάλι ξύδι,
  •     3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες,
  •     αρκετό μαϊντανό.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και το κεφάλι,ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σειρές σε ένα πλαστικό δοχείο, αλατίζοντας κάθε σειρά.
  2. Προσθέτουμε το ξύδι να σκεπαστούν και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
  3. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από το γαύρο, βάζουμε πάλι τα ψάρια στο μπολ σε σειρές και πασπαλίζουμε κάθε σειρά με λίγο σκόρδο και μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε αρκετό λάδι για να σκεπάσει τον γαύρο μας αφήνουμε έτσι για αρκετές ώρες πριν τα σερβίρουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Γίνεται και με σαρδέλα μέτρια!
  • Στο ψυγείο διατηρούνται αρκετές εβδομάδες.
  • Μπορούμε τον σερβίρουμε πάνω σε παξιμάδια!!
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
γεια σου ρε βασω μου με τα ωραια σου μεζεδάκια τελικα ετσι τον κανω κι εγω και εχω ανα πασα στιγμη μεζε για τσιπουράκι
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
Σε ευχαριστώ Αλέκα για τα σκουφάκια!!
Είναι ωραίο,εύκολο μεζεδάκι!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχος μεζές!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013
Είναι νοστιμότατος και έχω καιρό να φτιάξω,καλά που μου τον θύμησες!!
Σε ευχαριστώ,χαίρομαι που σου άρεσε.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τον εφτιαξα σημερα!!!!μμμμμ!!!επιτελους εχω και εγω γαυρο Ξιδατο!!!
μπραβο Βασιλικη μου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013
Σε ευχαριστώ πολύ Μπιάνκα,καλοφάγωτος!!
Μεταφορά στην κορυφή