Γεμιστά με κιμά
- 10 πιπεριές μέτριες.
- 6 μέτριες ντομάτες.
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
- 16 κουταλιές κοφτές ρύζι καρολίνα.
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα .
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 3/4 φλιτζανιού λάδι.
- 1/2 φλιτζανιού λάδι.
- Το εσωτερικό από τις ντομάτες τριμμένο στον τρίφτη,
- 1 ποτήρι ντοματοχυμό ,
- 2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας.
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες,και αδειάζουμε το περιεχόμενο τους σε μπόλ. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και το άσπρο μέρος.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι(3/4),προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε μέχρι να να αλλάξει χρώμα ,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό με τον πελτέ,και την τριμμένη ντομάτα,στην συνέχεια βάζουμε το ρύζι πλυμένο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ,προσθέτουμε και 3/4 ποτηριού νερό ,αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βράζουμε την γέμιση για 20 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα αραδιάζουμε στο ταψί ,προσθέτουμε το λάδι(1/2 φλιτζ)1 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι.
- Σκεπάζουμε τα γεμιστά με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στον φούρνο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1 ώρα και ξεσκέπαστο άλλη μισή ώρα!.
Αξειζη πολλά σκουφάκια