Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γερμανικά ψωμάκια Brezel διαφορετικά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απίθανα ψωμάκια μπρέτσελ φτιαγμένα με διαφορετικό τρόπο, αλλά πεντανόστιμα.

Συστατικά
  • 500 γραμμάρια αλεύρι σίτου, τύπος 550 είναι αυτό που κάνουμε τα τσουρέκια
  • 200 γρ νερό, χλιαρό
  • 100 γρ λευκό ξηρό κρασί
  • 80 γρ  ελαιολάδο
  • 20 μαγιά φρέσκα
  • 10 γρ αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερού για την σοδα
  • 50 γρ σόδα που βάζουμε σε φαγητά
Οδηγίες

  1. Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά, και αφήστε τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Βάζουμε τον φούρνο να καψη σε 220 βαθμούς. Όταν η ζύμη φούσκωση κόβουμε σε 8- 10 κομμάτια.
  3. Με τις παλάμες κάνουμε τα ψωμάκια σε στρογγυλα η σε οβάλ σχήμα.Αφήνουμε τα ψωμάκια για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
  4. Αφηνουμε το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού, το περνουμε απο τη φωτια και προσθέστε τη σόδα σταδιακά (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΥΣΚΩΝΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΗΤΕ ! ), ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  5. Το ξαναβραζουμε να σιγοβράζει και ρίχνουμε ένα ένα ξεχωριστά τα ψωμάκια να κάνουν βουτιά τα αφήνουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. αλλά τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά στο διάστημα αυτό.
  6. Σε ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σιγά σιγά ένα ένα τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο
  7. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι η παπαρουνοσπορο η χοντρο αλατι η σουσαμι
  8. Με ξυράφι κόψτε τώρα κάθε ψωμάκι κατά μήκος.
  9. Αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσουν λιγο
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
  11. ΠΡΟΣΟΧΉ: Βρέχουμε δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με το νερό της σοδας
  12. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε σιγά σιγά από την λαδόκολλα
  13. Μπορούν να φαγωθούν άνετα και έχουν γεύση φρέσκια και την άλλη μερα.




Λίγα μυστικά ακόμα
  • ΤΙΠ κανονικά τα βάζουμε μέσα σε νερό με αμμωνια!!!!!! αλλά όταν βράση το νερό και ρίξουμε μέσα τη αμμωνια αφρίζει τόσο πολύ που αν δεν προσέξεις  μπορείς και να καείς και έχει μια έντονη μυρωδιά που σου κόβει την ανάσα , δεν πρέπει να είσαι από πάνω και να αναπνέουμε.
  • Είναι λίγο επικίνδυνο αυτό για τα κορίτσια που δεν έχουν αρκετή πήρα σε τέτοια, γιαυτό το κάναμε με την σόδα, δεν είχαν βέβαια την μυρωδιά αυτή που θα είχαν με την αμμωνια αλλά και έτσι είναι οκ.

Γερμανικά Brezel

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012
ενδιαφέρον τεχνική,αυτό γιατί το κάνουμε με το νερό και την σόδα?
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012
βαζοντας το μεσα σε καυτο νερο με τη σοδα τραβαη λιγο και σου φουσκωνη αμεσως μετα ειναι η χαρακτιρηστηκη γευση αυτου του ειδους ψωμακι
δεν ειναι τραγανο ειναι μαλακο και μπορουμε να το φαμε και την επομανη μερα ανετα ,
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια φαίνονται!!
Μεταφορά στην κορυφή