Γερμανικά ψωμάκια Brezel διαφορετικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι σίτου, τύπος 550 είναι αυτό που κάνουμε τα τσουρέκια
- 200 γρ νερό, χλιαρό
- 100 γρ λευκό ξηρό κρασί
- 80 γρ ελαιολάδο
- 20 μαγιά φρέσκα
- 10 γρ αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 λίτρο νερού για την σοδα
- 50 γρ σόδα που βάζουμε σε φαγητά
- Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά, και αφήστε τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου
- Βάζουμε τον φούρνο να καψη σε 220 βαθμούς. Όταν η ζύμη φούσκωση κόβουμε σε 8- 10 κομμάτια.
- Με τις παλάμες κάνουμε τα ψωμάκια σε στρογγυλα η σε οβάλ σχήμα.Αφήνουμε τα ψωμάκια για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
- Αφηνουμε το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού, το περνουμε απο τη φωτια και προσθέστε τη σόδα σταδιακά (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΥΣΚΩΝΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΗΤΕ ! ), ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Το ξαναβραζουμε να σιγοβράζει και ρίχνουμε ένα ένα ξεχωριστά τα ψωμάκια να κάνουν βουτιά τα αφήνουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. αλλά τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά στο διάστημα αυτό.
- Σε ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σιγά σιγά ένα ένα τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο
- Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι η παπαρουνοσπορο η χοντρο αλατι η σουσαμι
- Με ξυράφι κόψτε τώρα κάθε ψωμάκι κατά μήκος.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσουν λιγο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
- ΠΡΟΣΟΧΉ: Βρέχουμε δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με το νερό της σοδας
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε σιγά σιγά από την λαδόκολλα
- Μπορούν να φαγωθούν άνετα και έχουν γεύση φρέσκια και την άλλη μερα.
- ΤΙΠ κανονικά τα βάζουμε μέσα σε νερό με αμμωνια!!!!!! αλλά όταν βράση το νερό και ρίξουμε μέσα τη αμμωνια αφρίζει τόσο πολύ που αν δεν προσέξεις μπορείς και να καείς και έχει μια έντονη μυρωδιά που σου κόβει την ανάσα , δεν πρέπει να είσαι από πάνω και να αναπνέουμε.
- Είναι λίγο επικίνδυνο αυτό για τα κορίτσια που δεν έχουν αρκετή πήρα σε τέτοια, γιαυτό το κάναμε με την σόδα, δεν είχαν βέβαια την μυρωδιά αυτή που θα είχαν με την αμμωνια αλλά και έτσι είναι οκ.
δεν ειναι τραγανο ειναι μαλακο και μπορουμε να το φαμε και την επομανη μερα ανετα ,