Γερμανική Πατατόπιτα
1 1 / 2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και σε λεπτές ροδέλες κομμένες
250 γρ ζαμπόν σε κομματάκια κομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγη τριμμένη μαντζουράνα
200 γρ . κρέμα γάλακτος
100 γρ γάλα
200 γρ τυρί γκούντα
2 αυγά
5 κ . σ . βούτυρο
Βουτυρώνουμε μια φόρμα πυρέξ .
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε .
Βάζουμε τις πατάτες στην φόρμα , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε την μαντζουράνα και το ζαμπόν .
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος . Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε εδω και εκεί το βούτυρο σε κομματάκια .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .
Σερβίρετε με καφεδάκια και με κρέατα ψητά .