Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1951-taramosalataasprh11.jpg
΄Ασπρη ταραμοσαλάτα



Γερμανικοί κουραμπιέδες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012
Περιγραφή

Στα Γερμανικά λέγονται Vanillekipferl , είναι πολλοί τραγανοί και σπάζουν στο στόμα.

Συστατικά
  •     250 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  •     125 γρμ ζάχαρη
  •     2 βανίλιες τα σπορακια τους
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •     300 g αλεύρι
  •     200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  •     120 g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  •     10 βανίλιες σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη .    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα από τα ξυλάκια βανίλιας
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στη ζύμη την οποία αρχίζουμε πλέον να ζυμώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
  3. Κάνουμε τη ζύμη στρογγυλή , την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα φορμάρουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια (μέγεθος καρυδιού.    Από αυτά τα μπαλάκια πλάθουμε κορδονάκια περίπου 5-6 εκατοστά και τα λυγίζουμε σαν μισοφέγγαρο.
  5. Βάζουμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη δεύτερη θέση (από κάτω) του φούρνου για 10-15 λεπτά στους 170 βαθμούς.    Είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά (μην τ΄αφήσετε να ροδισουν πολύ γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά )
  6. Βάζουμε σε ταψάκι τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και σχεδόν αμέσως μόλις βγούνε από το φούρνο τα κυλάμε με προσεκτικά και αρκετές φορές μέσα στο μίγμα ζάχαρης / βανίλιας
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε πχ σε μπισκοτιέρα

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι της φίλης μας της Λίζας.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
Και του χρόνου και χρόνια πΟλλά! Τι διαφορά έχει από τους γνωστούς ελληνικούς κουραμπιέδες, Βιάνκα!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
κονιακ, πολυ περισοτερο βουτηρο, αυγο, ανθονερα, χοντροκομμενα αμυγδαλα... η διαφορα επισης ειναι οτι ειναι περισσοτερο γευση βανιλια και αμυγδαλου το οποιο ειναι αλεσμενο μεσα στη ζυμη!
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012
εγω ετσι τους κανω τους κουραμπιεδες μου μονο με τριμμενο αμυγδαλο...καποιες φορες προσθετω πολύ λίζο ούζο ...μου αρεσει η γευση που αφηνει....
Μεταφορά στην κορυφή