Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιορτινό γεμιστό ψωμί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα καρβελάκι γιορτινό, γεμάτο εκπλήξεις για ένα ξεχωριστό τραπέζι, αλλά και για πικ νικ ακόμα. Είναι από μόνο του ένα πλήρες γεύμα με μια φρέσκια σαλάτα.

Συστατικά
  • 1 καρβέλι ψωμί στρογγυλό του κιλού
  • 1 κονσέρβα ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • Μερικά μανιτάρια σε φέτες
  • Φύλλα βασιλικού
  • Μισή κούπα παρμεζάνα
  • 4 φέτες κασέρι
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή γαλοπούλα
  • 1 κούπα σάλτσα λιαστής ντομάτας
  • Λίγο λάδι
  • Λίγη ρίγανη ή θυμάρι για τα λαχανικά
Οδηγίες

  1. Παίρνουμε ένα καρβέλι ψωμί από το φούρνο και αφαιρούμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος του. Αφαιρούμε εσωτερικά την ψύχα του καρβελιού.
  2. Αλείφουμε με τη σάλτσα της λιαστής ντομάτας το εσωτερικό του ψωμιού, καθώς και το καπάκι του.
  3. Ψήνω τα λαχανικά μου με λίγο λάδι στο τεφάλ ή τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου  μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφού έχω έτοιμα τα λαχανικά μου αρχίζω να γεμίζω το καρβέλι μου, βάζοντας τα υλικά μου κατά στρώματα.
  5. Πάνω από τη σάλτσα ντομάτας βάλω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, τις φέτες των κολοκυθιών, τα φύλλα του βασιλικού, λίγη παρμεζάνα, τα μανιτάρια, λίγη ρίγανη ή θυμάρι, το ζαμπόν, λίγα λαχανικά ακόμα και τέλος τις φέτες κασέρι. Προσέχω να μην αφήνω κενά. Τέλος βάζω το καπάκι, το πιέζω και το κλείνω με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο και το βάζω για ώρες στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις.
  6. Το βγάζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για μισή ώρα περίπου να γίνει τραγανό και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Το σερβίρουμε σκέτο ή μαζί με άλλους μεζέδες στο γιορτινό τραπέζι ή σαν κύριο ακόμα με μια σαλάτα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε ζύμη ψωμιού δική μας, να την απλώσουμε σε φόρμα στρογγυλή με σούστα, να τη γεμίσουμε όπως περιγράφω πιο πάνω , να διπλώσουμε το ζυμάρι, να κλείσουμε με καπάκι από ζύμη και να ψήσουμε το ψωμί μας μαζί με τη γέμισή του. Λαδώνουμε την επιφάνεια, βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200ο για 1 ώρα περίπου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και όποια άλλα λαχανικά ψητά θέλετε.

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλή ιδέα για πικ νικ, για μεσημεριανό, για σνακ. Αυτή η ιδέα θα μου άρεσε και με μπαγκετούλα σαν σαντουιτσάκι.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο! Ιδέα πρωτότυπη και ξεχωριστή!
Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!!!!και κάθε υπέροχο είναι και αμαρτωλό !!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010
Βησαρία μου, δεν θα το έλεγα αμαρτωλό, διότι τα υλικά είναι λαχανικά, κασέρι λάιτ και γαλοπούλα. Επίσης είναι ένα ορεκτικό θα έλεγα 2 σε 1, έτσι γλυτώνουμε και το πρώτο πιάτο, εξοικονομώντας χρόνο πολύ και κερδίζοντας στην εμφάνιση.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εχεις κατι ιδεες εσυ Ηλιαννα μου....!!!!!!
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φανταστικό!!! Το ετοίμασα για το ταξίδι προς την εκλογική μου περιφέρια.Έβαλα αντι λιαστής ντομάτας τις φουρνιστές που προτείνεις στην μακαρονάδα σου. Πεντανόστιμο.Σήμερα μαγείρεψα την "Στρογκάνωφ". Μοσχοβολάει.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Άννα, καλή ιδέα και αυτή να βάλεις φουρνιστή ντομάτα.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραιο και εμφανησημο ψωμι!!μπραβο σου ηλιαννα!!!ωραια συνταγη!!
Μεταφορά στην κορυφή