Γιορτινό γλυκό ψυγείου με ορέο και κρέμα
- 2 πακέτα μπισκότα oreo χοντροτριμμένα
- 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
- 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ.
- 3/4 κούπας φυστικοβούτυρο με κομμάτια φυστικιού
- 2,5 κούπες άχνη ζάχαρη
- 500 ml κρέμα γάλακτος ή 2 κουτιά σαντιγί σε μεταλλικό κουτί μόρφατ ή ερμόλ παγωμένα από την προηγούμενη στο ψυγείο.
- λίγες κ.σ. γάλα για να χτυπηθεί η σαντιγί κουτιού , αν χρησιμοποιήσετε
- σπιτικό σιρόπι σοκολάτας ή του εμπορίου
- Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο στα μπισκότα και το απλώνουμε πατώντας ελαφρά σε ένα πυρέξ μεγέθους 20 χ 33 περίπου.
- Με το μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος την υγρή να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Αν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις κρύες, τότε θα βοηθούμε το χτύπημα και με μερικές κουταλιές της σούπας γάλα, για 5 λεπτά να γίνει αφράτη η σαντιγί, ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βγάζουμε από το μίξερ τη σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε μέσα στο μπολ του μίξερ, το τυρί, το φυστικοβούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα αυτή.
- Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε στο μπολ με μια σπάτουλα τη σαντιγί με προσοχή και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ακοκτίσουμε μια όμορφη και αφράτη κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ισιώνουμε και βάζουμε για 2 ώρες το λιγότερο το γλυκό στο ψυγείο.
- Όταν θα σερβίρουμε, περιχύνουμε το γλυκόμας με σιρόπι σοκολάτας, που το σπιτικό ειναι πολύ καλύτερο από του εμπορίου.
Πηγή συνταγής