Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιορτινό γλυκό ψυγείου με ορέο και κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 08 Ιούνιος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου και πλούσια γεύση με βάση ορέο.

Συστατικά

 

  • 2 πακέτα μπισκότα oreo χοντροτριμμένα
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ.
  • 3/4 κούπας φυστικοβούτυρο με κομμάτια φυστικιού
  • 2,5 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ή 2 κουτιά σαντιγί σε μεταλλικό κουτί μόρφατ ή ερμόλ παγωμένα από την προηγούμενη στο ψυγείο.
  • λίγες κ.σ. γάλα για να χτυπηθεί η σαντιγί κουτιού , αν χρησιμοποιήσετε
  • σπιτικό σιρόπι σοκολάτας ή του εμπορίου
Οδηγίες
  1. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο στα μπισκότα και το απλώνουμε πατώντας ελαφρά σε ένα πυρέξ μεγέθους 20 χ 33 περίπου.
  2. Με το μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος την υγρή να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Αν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις κρύες, τότε θα βοηθούμε το χτύπημα και με μερικές κουταλιές της σούπας γάλα, για 5 λεπτά να γίνει αφράτη η σαντιγί, ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βγάζουμε από το μίξερ τη σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε μέσα στο μπολ του μίξερ, το τυρί, το φυστικοβούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα αυτή.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε στο μπολ με μια σπάτουλα τη σαντιγί με προσοχή και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ακοκτίσουμε μια όμορφη και αφράτη κρέμα.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ισιώνουμε και βάζουμε για 2 ώρες το λιγότερο το γλυκό στο ψυγείο.
  6. Όταν θα σερβίρουμε, περιχύνουμε το γλυκόμας με σιρόπι σοκολάτας, που το σπιτικό ειναι πολύ καλύτερο από του εμπορίου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή συνταγής

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πωπωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή