Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα και αγαπημένα, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα.
  • 1 ποτηράκι κρασιού ρύζι καρολίνα.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
  • Άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Πιπέρι.
  • Αλάτι.
  • 1&1/2 λίτρο ζωμό από κρέας, η νερό με ένα κύβο βοδινού σπιτικό.
  • Ένα ασπράδι αυγού.
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού πάστα ντομάτας.
  • 1/4 κούπας λάδι.
  • Αυγολέμονο.
  • 2 αυγά.
  • 2 λεμόνια.
  • 1 κουταλιά κοφτή κορν-φλάουρ.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σ'ένα μπολ τον κιμά,και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο,τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και βράσει σε ελάχιστο νεράκι για 2 λεπτά, το ένα φλιτζανάκι λάδι,τα μυρωδικά,το αλάτι και το πιπέρι,το ασπράδι αυγού και την πάστα ντομάτας.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα του κιμά,και αφήνουμε για 1/2 ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα. Αν το μείγμα είναι σφιχτό ζυμώνουμε, βρέχοντας τα χέρια μας.Πλάθουμε σε μπαλάκια τα γιουβαρλάκια,και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  3. Βάζουμε το λάδι, με το βούτυρο στην κατσαρόλα,και το ζεσταίνουμε αρκετά. Προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος η το νερό με τον κύβο και αφού αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια,με προσοχή. Αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά .
  4. Χτυπάμε τ'αυγά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν-φλαουρ,παίρνουμε και λίγο από τον ζωμό του φαγητού τα χτυπάμε μαζί και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε χωρίς να ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά και κατεβάζουμε το φαγητό.
Σχόλια
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το αγαπημενο μου φαγητο!
Τζενη η συνατγη σου ειναι μερακλιδικη!
ευχαριστω
Μεταφορά στην κορυφή