Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Απλά γιουβαρλάκια και πεντανόστιμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κυμά,
  • 150 γραμμάρια ρύζι γλασσέ,
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • φλούδες λεμονιού,
  • 1-2 φύλλα δάφνης,
  • 1 κύβο ζωμό κότας,
  • νερό ,αλάτι ,πιπέρι.
  • Για την σάλτσα :
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι,
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,το ρύζι,τον κιμά,και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε επίσης λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ,2 κουτ.γλυκ.αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  4. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κενό αναμεσά τους.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο,3-4 φλούδες λεμονιού,Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια.(περίπου 2 δάχτυλα
  5. πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  6. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε 30-40 λεπτά.Αφού βράσουν τα αφαιρούμε από την φωτιά.
  7. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό σε ένα μπολ.προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια,μαζί με λίγο άνηθο και ανακατεύουμε .
  9. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με το νόστιμο ζουμάκι και πασπαλίζουμε από πάνω άνηθο ψιλοκομμένο η δυόσμο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή