Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Απλά γιουβαρλάκια και πεντανόστιμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κυμά,
  • 150 γραμμάρια ρύζι γλασσέ,
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • φλούδες λεμονιού,
  • 1-2 φύλλα δάφνης,
  • 1 κύβο ζωμό κότας,
  • νερό ,αλάτι ,πιπέρι.
  • Για την σάλτσα :
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι,
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,το ρύζι,τον κιμά,και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε επίσης λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ,2 κουτ.γλυκ.αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  4. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κενό αναμεσά τους.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο,3-4 φλούδες λεμονιού,Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια.(περίπου 2 δάχτυλα
  5. πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  6. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε 30-40 λεπτά.Αφού βράσουν τα αφαιρούμε από την φωτιά.
  7. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό σε ένα μπολ.προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια,μαζί με λίγο άνηθο και ανακατεύουμε .
  9. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με το νόστιμο ζουμάκι και πασπαλίζουμε από πάνω άνηθο ψιλοκομμένο η δυόσμο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή