Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γκούλας Βιέννης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό από γάμπα μοσχαρίσια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλο κρεας απο γαμπα μοσχαρισια σε κομματια,  το κόκκαλο δεν το πεταμε
  •     800 γρ κρεμμυδια κομμενα στα 4
  •     4 σκ. σκόρδο σε κυβακια κομμενες
  •     1 κ,γλ. σπορο απο κιμινο
  •     1 κ,σ.  ματζουρανα ξερή
  •     4 κ,σ.  παπρικα γλυκια
  •     1 κ,σ.  ξυδι
  •     Αλατι,    πιπερι
  •     1 κ,σ.  ντοματα πελτε
  •     2 μικρα δαφνοφυλλα
  •     λιγο κρασι κοκκινο
  •     1|2 κουπα λαδι καλο η φυτινη
  •     ζουμι απο κρεας ας ειναι και κυβο, οσο παρει
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα κοβουμε στα 4.   Βαζουμε το λαδι η τη φυτινη να καψει,  ριχνουμε τα κρεμμυδια και αφηνουμε να καβουρντιστουν καλα,  αλλα σιγα σιγα οχι σε δυνατη φωτια,  ανακατευουμε παντα. Ριχνουμε και τα κοκαλα απο το κοτσι.
  2.  Όταν τα κρεμμυδια παρουν ενα καλα κοκκινο σκουρο χρωμα,  τα λιωνουμε μεσα στη κατσαρολα με το μουλτι.   Ριχνουμε το σκορδο, τον πελτε, το σπορο φινοκιο, την παπρικα,  ματζουρανα και το ξυδι,  ανακατευουμε καλα και γρηγορα.    Ριχνουμε 1 κουπα ζεστο νερο και αφηνουμε για 1/2 ωρα να βρασει, αυτο το κανουμε για να απλωθει καλα η γευση της παπρικας.
  3.  Τωρα ριχνουμε το κρεας και το κρασι, αλατι και πιπερι,    ριχνουμε και τον ζωμο η τον κυβο,  τοσο οσο χρειαζεται να φαινεται  λιγο το κρεας.
  4.  Αφηνουμε σε πολυ χαμηλη φωτια, εγω το εβαλα στο 3 και βραζουμε το φαγητο μας για 2-3 ωρες.  Δεν πολυανοιγουμε την κατσαρολα μας ουτε και πολυανακατευουμε με το κουταλι μονο αν θελουμε με το ξυλινο κουταλι.
  5. Σερβιρουμε με μακαρονια η ρυζι η οτι αλλο θελουμε.  Εγω θα το σερβιρω με πατατες και κοκκινο λαχανο με καραμελωμενα μηλα.
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εισαι θεα κοριτσι μου,νοιωθω χαρουμενη που σε εχω αδελφη.Η αληθεια ειναι οτι το γκουλας το φτιάχνεις υπεροχο το ουγγαρεζικο βεβαια που το εχω δοκιμάσει κιόλας ........δεν νομιζω πως το γκουλας της Βιεννης θα το εκανες άνοστο.......απο μενα όλα τα σκουφάκια γιατι ξερω τον τροπο και τον κοπο για να γινει έτσι το χρώμα του και η γευση του ........ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ αδελφουλα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω φοβερό φαγητό και αυτή η σαλτσούλα σκέτη κόλαση για βούτες!!!!
Μεταφορά στην κορυφή