Γλυκά ρολά
Για τη ζύμη :
- 250 ml γάλα ,
- 42 γραμ. μαγια φρέσκια ,
- 5 αυγα ,
- 100 μλ ηλιέλαιο ,
- 6 κ. σ. ζάχαρη ,
- 1 βανιλια ,
- 800-1000 γρ. αλεύρι
- φτιάχνουμε τη ζύμη αφηνουμε να φουσκώσει
κρέμα :
- 750 ml γάλα ,
- 2 φακελακια πουτίγκα βανίλιας ,
- 100 γραμμ ζάχαρη
Για το άλειμμα
- 2. κ σ μαρμελάδα βερίκοκου
- 2 κ. σ. νερό
- Την κρέμα για τη γέμιση την κάνουμε όπως γράφουν τα φακελάκια στη συσκευασία και τη αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη γέμιση: Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το γάλα μας μαζί με τη ζάχαρη, αφήνουμε να ανέβει για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά καιζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει καλά 1 με 2 ώρες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο μακρόστενο και απλώνουμε πάνω της την κρέμα. Ρολάρουμε κόβουμε φέτες, τις βάζουμε πλάγια σε ταψί (όπως η φωτό). Αφήνουμε πάλι να ανέβει καιψήνουμε στους 200 βαθμούς για30΄- 40'.
- Μετά και αφού κρυώσουν αλείφουμε με μαρμελάδα βερύκοκο .
- Μπορούμε να κάνουμε και σχέδια, παίρνουμε 2 κ σ ζάχαρη άχνη +1κ σ γάλα ανακατεύουμε και περιχύνουμε κάνονταςζικ ζακ για ομορφιά.