Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1356-moka.jpg
Παγωτό Μόκα



Γλύκισμα από σιμιγδάλι με γλάσο φράουλας

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 06 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ελαφριά και αέρινη κρέμα από σιμιγδάλι, μαζί με ένα γλάσο φράουλας, μας δίνουν ένα υπέροχο σε γεύση γλύκισμα.

Συστατικά
  • 3 κούπες φρέσκο γάλα.
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 3/4 κούπας ζάχαρη.
  • Ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτές ζελατίνα .
  • 4 κουταλιές σούπας νερό.
  • 4 ασπράδια αυγών.
  • 1 κιλό φράουλες.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ.
  • 3/4 κούπας ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει, και ρίχνουμε τη ζάχαρη, και τμηματικά το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Όταν η κρέμα αρχίζει να βράζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό, ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στην χλιαρή κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  4. Την βάζουμε σε μια φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως ξεπλύνει, χωρίς όμως να την σκουπίσουμε.Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο, να πήξει και να παγώσει.
  5. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Λιώνουμε 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Τις βράζουμε για 2 λεπτά και τις περνάμε από σίτα. Αναμιγνύουμε το χυμό φράουλας με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Βράζουμε το γλάσο φράουλας για 2 λεπτά και το κρυώνουμε.
  6. Γαρνίρουμε το γλύκισμα με ολόκληρες η κομμένες στη μέση φράουλες και ρίχνουμε επάνω το γλάσο φράουλας. Σερβίρουμε το γλυκό σκέτο, η με σαντιγύ αν θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε ν αντικαταστήσουμε το γλάσο φράουλας με βύσσινο, αν θέλουμε. Το γλυκό γίνεται εξ ίσου νόστιμο

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 08 Μάιος 2012
Τι όμορφη παρουσίαση, πιστεύω εξίσου νόστιμο και το γλυκό σου!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 08 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Τζένη πολύ ωραίο εμφανησιακά το γλυκό,δροσερό με ωραία υλικά!!!!!!!!
Σχόλιο από Parliarita , Τρίτη, 08 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζενη γλυκυτατο οτι πρεπει μετα απο ενα γευμα να κεραστουμε ενα ελαφρυ επιδορπιο. Μπορουμε να παραλειψουμε τα ασπραδια, ξερω οτι βαζοντας τα εχει περισσοτερο ογκο το γλυκο αλλα εχω ενα θεμα ,ευχαριστω !!!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 08 Μάιος 2012
Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! το γλυκάκι αυτό είναι και εμφανίσιμο, και νόστιμο....άλλωστε μια δοκιμή θα σας πείσει!Δεν ξέρω αν γίνεται να αφαιρέσουμε τα ασπράδια,μάλλον θα χάσει σε εμφάνιση ίσως και σε γεύση....αν όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα...φτιάξτο χωρίς ασπράδια και θα δείς!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 08 Μάιος 2012
Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφαιρεθούν τα ασπράδια και ότι είναι απαραίτητο να μπουν, γιατί χτυπιόνται σε μαρέγκα και έτσι κάνουν αφράτο το γλυκό μας.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
και εγω ετσι λεω οπως και η Τζενη με την Ηλιαννα χωρις ασπραδια; δεν ξερω αν θα σου γεινη νοστιμο!

παντως πολυ ωραια συνταγη!!!!!οπως παντα Τζενη!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013
Μια φίλη ρωτά, αλλά επειδή δεν εμφανίστηκε το μηνυμά της, το γράφω εγώ: θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω φύλλα ζελατίνης ; kai πόσα γραμμάρια ή φύλλα\r\nκαι πόση ώρα θέλει ψυγείο για να πήξει\r\nΕυχαριστώ !
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013
Ηλιάννα ,μια κουταλιά ζελατίνης είναι 6 φύλλα ζελατίνης.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2013
Το γλυκό γίνεται και με φύλλα ζελατίνης. Τα μουσκεύουμε σε λίγο κρυο νερό για δέκα λεπτά, τα στίβουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κρέμα μας.Η διαδικάσία είναι ακριβώς ίδια.
Μεταφορά στην κορυφή