Γλυκό με γιαούρτι
1η παραλλαγή
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα 1 λεμονιού, αν είναι δυνατόν βιολογικού
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού ή ανάλογα τα γούστα σας
- Μπανάνες σε φετάκια ή μπισκότο στη βάση
2η παραλλαγή
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών ή και λιγότερο
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- Μισό κιλό γιαούρτι
- Μπανάνα σε φέτες
- Τριμμένη σοκολάτα
-
Ή μπισκότα
-
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και μετά προσθέτουμε και το γιαούρτι.
-
Ακολούθως το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Στο τέλος βάζουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
-
Η κρέμα πρέπει να έχει πήξει.
-
Σερβίρουμε σε μπολάκια ρίχνοντας στη βάση μπισκότο ή φρούτα , κυρίως μπανάνες
-
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
-
Το στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας , με σοκολάτα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, ξύσμα από το φρούτο που βάλαμε μέσα , κά.
Παρόμοια συνταγή: Μους λεμόνι