Γλυκό με λάιμ
- Για την βάση
- 200 γρ Αλευρι
- 1 κουταλιά της σούπας σκούρο κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 8 κουταλιές της σούπαςζαχαρη
- 140 γρ κρύο βούτυρο
- 1 αυγό
- Βούτυρο για τη φόρμα
- όσπρια για το ψήσιμο της βάσης
- Για τη γέμιση
- 5 αυγά ξεχωριστά
- 4 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
- 1 κουτί ζαχαρουχο γαλα ( 400 γρ ) περιπου
- 3 κ σ κορν φλαουερ η νισιστε
- 150 γρ χυμό λάιμ
- Ξυσμα απο 1 λαιμ
- 1 Βανιλια
- ντεκόρ
- 120 ml κρέμα γάλακτος τουλάχιστον 30% λιπαρα
- ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας
- 1 Φορμα 24 άρα
- Βαζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, ανακατεύουμε με το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη και να κάνουν ένα βαθούλωμα στο κέντρο του αλευριού.
- Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια επανω στο αλευρι και ζυμωνουμε όλα τα υλικά καλά σε μια ζύμη.
- Κανουμε μετα την ζυμη σε μια μπάλα, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C πάνω και κάτω. Ανοιγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδοκολλες και την βαζουμε μεσα στην βουτυρωμένη φόρμα, κοιτάμε να εχουν και τα πλάγια της φόρμας ζυμη.Βαζουμε επανω στην ζυμη χαρτί ψησίματος και ριχνουμε επανω τα όσπρια.Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάλτε- αφαιρέστε τα όσπρια και το χαρτί ψησίματος και αφήστε να κρυώσει.
- Με το μιξερ χτυπαμε τους κρόκους με την ζάχαρη, 1 βανιλια μέχρι να αφρατέψουν, ριχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε με το μιξερ. Προσθετουμε το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ και το κορν φλαουερ, ανακατευουμε να ενωθεί το κορνφλαουερ με το μειγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε μαρέγκα.
- Ριχνουμε προσεκτικά την μαρέγκα στην κρέμα και ανακατευουμε απαλα να ενωθούν με σπάτουλα.
- Ριχνουμε την κρεμα αυτή στην φορμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά. Αφηνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυωσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγι.
- Κόβετε σε κομμάτια το γλυκο και σερβίρετε γαρνιρισμένο με σαντιγι και φέτες λάιμ, ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη.