Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

367-pitananoiksis1.jpg
Πίτα ανοιξιάτικη



Γλυκό με μήλα και Ζύμη κράμπελ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη και ευωδιαστή μηλόπιτα με τριφτή ζύμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     Βούτυρο η μαργαρινη για το άλειμμα της φορμας
  •     60 γρ αμύγδαλα φυλε
  •     175 γρ βούτυρο
  •     100 g ζάχαρη άχνη
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     1 πρέζα κανέλα
  •     Ξυσμα απο μισο λεμόνι
  •     3 αυγά,
  •     300 γρ αλεύρι φαρινα ΑΠ το κοκιννο
  •     250 γρ σορ κρεμ ή κρεμ φρες
  •     5 μέτρια μήλα, όπως Cox Boskoop η golden καθαρισμενα και κομμενα στα τέσσερα

  για την τριφτη ζυμη ( κραμπελ )

  •     100 γρ βούτυρο
  •     120 γρ μαύρη η καστανη ζάχαρη
  •     100 γρ αλεύρι, που κανουμε τα τσουρεκια
  •     50 γρ αμύγδαλα σε φέτες
  •     πρέζα αλάτι
  •     πρέζα κανέλα
Οδηγίες
  1. Παιρνουμε μια 24 η 26αρα φορμα την βουτυρωνουμε πολυ καλα και την πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα,  την βαζουμε λιγο στο ψυγειο.
  2. Βούτυρο, ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού τα χτυπαμε καλα να γινουν κρεμώδες.  Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και  ριχνουμε σταδιακα το μισο αλευρι.  Στη συνέχεια, προσθέστε την ξινή κρέμα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
  3. Ριχνουμε το Μείγμα στην φορμα και βαζουμε επανω τα μήλα,  πατήστε λιγο ελαφρα,
  4.  Φτιαχνουμε την τριφτη ζυμη (κραμπλ):   Βαζουμε σε λεκανη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, τα τριβουμε με τα δαχτυλα, προσθέστε το αλεύρι και συνεχιστε το τριψιμο, η ζύμη, να ειναι σαν ψίχουλα. Τελευταία προσθέστε και τα αμύγδαλα,  τριψτε λιγο και πασπαλιζουμε επανω στα μηλα.
  5. Ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.    Όταν κρυωσει , πασπαλιζουμε με αχνη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν εχουμε ξινή κρεμα,  βαζουμε γιαουρτι σταγγιστο η με ολα τα λιπαρα ή φτιάχνουμε τη συνταγη εδω

Σχόλια
Σχόλιο από ageliki , Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Bianka μου θα πρεπει να βαλω κι αλλα σκουφακια για την μηλοπιτα σου, απο την γειτονια μου που την δοκιμασανε και τρελαθηκανε
Μεταφορά στην κορυφή