Γλυκό ψυγείου με βάφλες
- 250 γρ. τυρι κρεμα Φιλαδέλφεια η κατι παρόμοιο
- 200 γρ. κρεμα γαλακτος
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 1 Κουπακι κρεμ φρες αν δεν έχουμε δεν βαζουμε η βαζουμε στραγγιστο γιαούρτι
- 1 μορφατ η ερμολ (φυτικη σαντιγι σε μεταλλικο κουτι)
- 2 βανιλιες
- 1 φακελάκι μειγμα σταθεροποίηση για κρεμα σαντιγί
- 110 γρ. ζαχαρη
- 24 έτοιμες βάφλες απο το μάρκετ ή τις φτιάχνετε εσείς
- 400 γρ Κομπόστα φρούτα του δάσους η μαρμελαδα
- Σε μια φόρμα μακροστενη βαζουμε τις 12 βάφλες.
- Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγι με το μειγμα σταθεροποίηση και τις βανιλιες. Σε άλλο σκευος χτυπαμε το ερμολ η το μορφατ να αφρατεψει. Ρίχνουμε και τα αλλα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε και την χτυπημένη σαντιγι και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε την μισή κρεμα, βαζουμε επάνω τις αλλες 12 βάφλες και την υπόλοιπη κρεμα, απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ζεσταίνουμε τη μαρμελαδα λιγο , πολυ ελαφρά και την απλώσουμε επάνω στην κρεμα. Βαζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Ζάχαρη βάζετε όση θέλετε εσείς τόση που να σας αρέσει το γλυκό. Εμείς δεν βαζουμε πολυ ζάχαρη !