Γλυκό του ταψιού καρύδα

Αυτό το γλυκάκι θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία που το έφτιαχνε η μαμά μου σε γιορτές και όχι μόνο.
- 2 ποτήρια μεγάλα αλεύρι φαρίνα
- 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
- 2 ποτήρια μεγάλα καρύδα
- 8 αυγά
- 2 βανίλιες
Σιρόπι:
- 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη,
- 3 ποτήρια μεγάλα νερό και
- μια φλούδα από πορτοκάλι
- Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, βέβαια εξαρτάται από την κουζίνα.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι στο ψημένο γλυκό μας.
- Το σιρόπι να είναι κρύο...
- Καλή επιτυχία!!!!!!





πολύ ωραίο!!!