Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκόξινη κοτοτηγανιά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη κοτοτηγανιά με ασιατικές πινελιές.

Συστατικά
  • 800 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές ή 3 στήθη
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 5-6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 8 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κ.σ. ρυζόξιδο ή λευκό ξίδι σταφυλιού
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μήκος ένος μικρού δακτύλου, καθαρισμένο από το φλούδι του και ψιλ/μενο σε κυβάκια μικρά με το μαχαίρι
  • 2-3 κ.σ. σόγια σος ή λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο σησαμέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά, το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Αρχικά το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και δεν το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πιάσει κρούστα, στην συνέχεια το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά πάντα σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το σκόρδο.
  2. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο, το τζίντζερ, τη σόγια, το κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το καυτερό και αλάτι αν δε βάλετε σόγια. Αφήνουμε να σοταριστεί για ακόμα 3-4 λεπτά και είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειαστεί.
  4. Το σερβίρω με ρύζι ατμού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σησαμέλαιο το βρίσκουμε κοντά στα άλλα σπορέλαια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δε αγοράζουμε το καβουρντισμένο σησαμέλαιο.
  • Ρυζόξιδο, σόγια σος, σησαμέλαιο κ.ά. ασιατικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ειδικό τμήμα με αυτά τα προϊόντα. Επίσης τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή και αλλού.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι, θα το ψήσουμε περισσότερη ώρα.
  • Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε ή και καθόλου.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσοχή στο αλάτι αν βάλουμε σόγια. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να διορθώσουμε το αλάτι με σόγια ή αλάτι.
  • Καλύτερα να χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το φρέσκο τζίντζερ τώρα πια υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή