Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3421-tyropitaspanaki.jpg
Τυρόπιτα με Σπανάκι



Γρήγορη πίτσα ρολό

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Πίτσα χωρίς μαγιά και χωρίς αναμονή φουσκώματος. Μια νόστιμη εναλλακτική πίτσα.

Συστατικά
  • 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. λάδι ή 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γλ. βότανα προβηγίας ή άλλα αρωματικά ξερά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • Ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλ/νη
  • Ρίγανη ξερή
  • Τυρί τριμμένο κίτρινο τριμμένο ή ψιλ/νο
  • Μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα πολύ καλά και ψιλ/να
  • Λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
  • Ελιές ψιλ/νες
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, τα βότανα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα όχι όλο από την αρχή, καθώς και το λάδι. Ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα πλάγια ώστε να έχουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σκληρό αλλά και να μην κολλά. Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο νερό ή γάλα , αλλά ίσως χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι. Το βγάζουμε από το μπολ και το ζυμώνουμε στον πάγκο. Το ξαναβάζουμε στο μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας.
  2. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση άλλα τριμμένα , άλλο ψιλοκομμένα , προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας τόση ώστε να καλύψει καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε το μείγμα της γέμισης να μην είναι αραιό, γι αυτό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τέλος. Ποσότητες βάλτε κατά το γούστο σας.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο ορθογώνιο 40 χ 30 (όχι πολύ λεπτό) και απλώνουμε επάνω τη γέμιση να καλύψει την επιφάνεια, αλλά όχι την μια άκρη της ζύμης, αφήνουμε 3-4 εκ. ακάλυπτο ζυμάρι.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό σφικτό και κόβουμε με αλευρωμένο μαχαίρι πάντα και με προσοχή 14 φέτες.
  5. Σε ταψί 32 εκ. βάζουμε λαδόκολλά και τοποθετούμε τα ρολά μας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αν θέλουμε, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια των κομματιών.
  6. Ψήνουμε την πίτσα μας στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή