Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...


Γρήγορη πίτσα ρολό

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Πίτσα χωρίς μαγιά και χωρίς αναμονή φουσκώματος. Μια νόστιμη εναλλακτική πίτσα.

Συστατικά
  • 2,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. λάδι ή 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γλ. βότανα προβηγίας ή άλλα αρωματικά ξερά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Γέμιση

  • Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • Ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλ/νη
  • Ρίγανη ξερή
  • Τυρί τριμμένο κίτρινο τριμμένο ή ψιλ/νο
  • Μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα πολύ καλά και ψιλ/να
  • Λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
  • Ελιές ψιλ/νες
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, τα βότανα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα όχι όλο από την αρχή, καθώς και το λάδι. Ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα πλάγια ώστε να έχουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ σκληρό αλλά και να μην κολλά. Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο νερό ή γάλα , αλλά ίσως χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι. Το βγάζουμε από το μπολ και το ζυμώνουμε στον πάγκο. Το ξαναβάζουμε στο μπολ και το αφήνουμε σκεπασμένο εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας.
  2. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση άλλα τριμμένα , άλλο ψιλοκομμένα , προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας τόση ώστε να καλύψει καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε το μείγμα της γέμισης να μην είναι αραιό, γι αυτό και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τέλος. Ποσότητες βάλτε κατά το γούστο σας.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο ορθογώνιο 40 χ 30 (όχι πολύ λεπτό) και απλώνουμε επάνω τη γέμιση να καλύψει την επιφάνεια, αλλά όχι την μια άκρη της ζύμης, αφήνουμε 3-4 εκ. ακάλυπτο ζυμάρι.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό σφικτό και κόβουμε με αλευρωμένο μαχαίρι πάντα και με προσοχή 14 φέτες.
  5. Σε ταψί 32 εκ. βάζουμε λαδόκολλά και τοποθετούμε τα ρολά μας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αν θέλουμε, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια των κομματιών.
  6. Ψήνουμε την πίτσα μας στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή