Η σάλτσα του νοικοκύρη
500 γρ μανιτάρια Κανθαρέλλα
2-3 κρεμμυδάκια σαρλότα η μικρά κανονικά από αυτά που βάζουμε στο στιφάδο
30 γρ βούτυρο
1 κ , σ . ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα σκόνη
1 κ , σ . χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
20 γρ . αλεύρι
250 γρ . κρέμα γάλακτος ή άλλη αν έχετε λάιτ
1 \ 2 κ.γλ. . μυρώνι φρέσκο η αποξηραμένο , αν δεν έχετε βάλτε μαϊντανό
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά με μια πετσέτα τα μανιτάρια . Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κυβάκια .
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθεί . Σοτάρουμε το κρεμμύδι , ρίχνουμε και σιγά σιγά τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά και να πάρουν λίγο χρώμα , ρίχνουμε την πάπρικα , τον χυμό λεμόνι , αλάτι , πιπέρι .
Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγη από την κρέμα γάλακτος . και την ρίχνουμε προσεκτικά στα μανιτάρια , μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το δοκιμάσουμε από αλάτι και πιπέρι .
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωνι η μαϊντανό και σερβίρουμε με μακαρόνια , ρύζι η με σνίτσελ , ακόμα και με σκέτο φρέσκο ψωμάκι .




