Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλαμαράκια Φρικασέ

recipe image
Προστέθηκε απόMelaki, Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Και νόστιμο και εύκολο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3 μεγάλα μαρούλια κομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/2 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  •  2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα καλαμαράκια στη φωτιά, ν' αφήσουν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμυδάκι, το λάδι και το πιπέρι. Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και τα μαρούλια.
  3. Κρατάμε λίγο από το ζουμί και το χτυπάμε μαζί με τα αυγά και το χυμό από τα 2 λεμόνια.
  4. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011
Πόση ώρα θέλουν τα καλαμαράκια ψήσιμο πριν μπουν τα λαχανικά και πόσο μετά;
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 13 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραιο φαγακι και επικαιρο!
Σχόλιο από gaknis , Κυριακή, 13 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
καλη η συνταγη αλλα εχω την εντυπωση πως πρεπει περισσότερα κρεμμυδακια και λιγοτερο μαρουλι τουλαχιστον ετσι γινεται το φρικασε με το κρεας.και επειδη ειναι νηστησιμο ειναι κριμα να αυγοκοψεις προτιμω το δεσιμο με λιγο κορν φλαουρ η αλευρι
Σχόλιο από Melaki , Τρίτη, 15 Μάρτιος 2011
Gaknis, το φρικασέ εγώ το κάνω με περισσότερο μαρούλι παρά με κρεμμυδάκια, γιατί θα γίνει πολύ βαρύ.
Το πιάτο αυτό δεν είναι νηστίσιμο, γι αυτό χρησιμοποιποιώ και αυγά. Πολύ σωστά είπες, αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Μεταφορά στην κορυφή