Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καλαμαράκια ψητά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 25 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Καλαμάρια ψητά στο μαντέμι ή στα κάρβουνα! Ένας πεντανόστιμος μεζές

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Καλαμάρια μεγαλούτσικα
  • λάδι
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • λεμόνι
Οδηγίες

 

  1. Κάνουμε μια ψαλιδιά από τη μια πλευρά κάθετα στο καλαμάρι και το ανοίγουμε σαν βιβλίο.
  2. Κάνουμε στο εσωτερικό μέρος του καλαμαριού χαρακιές σε ρόμβους, όχι πολύ βαθιές, επιφανειακές.
  3. Ανάβουμε καλά το μαντέμι μας να κάψει ή την ψηστιέρα μας και λαδώνουμε τα καλαμάρια μας.
  4. Τα τοποθετούμε πρώτα να ψηθούν από την πλευρά που έχουμε χαράξει σε ρόμβους και αφού ψηθούν για λίγα λεπτά από εκεί, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  5. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αλατίζουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
  6. Σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα καλαμάρια δε θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί γίνονται σκληρά και χάνουν τους χυμούς τους.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή