Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια μας, αρωματικά, γευστικά!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα,
  • 1/2 μαρούλι μεγάλο ή 1 μικρό,
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,
  • 3-4σκ.σκόρδο σε φετάκια,
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο,
  • 1/2 ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες,
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο,,
  • 1φλ.λάδι,
  • αλατοπίπερο,
  • ξύσμα λεμονιού όσο θέλουμε, εγώ έβαλα από δύο λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, νεροβράζουμε με ξύδι για 10 λεπτά τα καλαμαράκια να φύγει η βαριά μυρωδιά τους.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα τα καλαμάρια μας, τα βάζουμε σε πυρέξ, τα λοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί,  τρίβουμε απάνω το ψωμί.
  3. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνουμε το φαγητό μας!
  4. Ψήνουμε στους 200β.για μια ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο, στο δικό μου ήταν έτοιμα στα 45 λεπτά.
  5. Προσέχουμε να μην ψηθούν πολύ γιατί σκληραίνουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για μένα η γεύση τους είναι τέλεια, αυτό βέβαια εξαρτάται από τις γεύσεις που αγαπάμε & μας αρέσουν!  Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα τηγανιτά ή κοκκινιστά καλαμάρια!!
  • Βρήκα τη συνταγή στο gourmed.gr πρόσθεσα κάποια μυρωδικά ακόμη εγώ και το αποτέλεσμα τέλειο!!
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το πιάτο το ζήλεψα από τα ...κεράσματα...Πρέπει να γίνεται πεντανόστιμο!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011
Είναι πολύ νόστιμο και ξεφεύγει από τα κλασικά καλαμαράκια.Τα μυρωδικά δίνουν τέλεια γεύση στο φαγητό!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011
φανταζωμε τι νοστιμο θα ειναι!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011
Φαίνεται πολύ καλό!
Μεταφορά στην κορυφή