Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια μας, αρωματικά, γευστικά!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα,
  • 1/2 μαρούλι μεγάλο ή 1 μικρό,
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,
  • 3-4σκ.σκόρδο σε φετάκια,
  • 3 ντομάτες σε κυβάκια,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο,
  • 1/2 ματσάκι αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια, καυκαλήθρες,
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο,,
  • 1φλ.λάδι,
  • αλατοπίπερο,
  • ξύσμα λεμονιού όσο θέλουμε, εγώ έβαλα από δύο λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, νεροβράζουμε με ξύδι για 10 λεπτά τα καλαμαράκια να φύγει η βαριά μυρωδιά τους.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες ή τα αφήνουμε ολόκληρα τα καλαμάρια μας, τα βάζουμε σε πυρέξ, τα λοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί,  τρίβουμε απάνω το ψωμί.
  3. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι με το ξύσμα και περιχύνουμε το φαγητό μας!
  4. Ψήνουμε στους 200β.για μια ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο, στο δικό μου ήταν έτοιμα στα 45 λεπτά.
  5. Προσέχουμε να μην ψηθούν πολύ γιατί σκληραίνουν!!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για μένα η γεύση τους είναι τέλεια, αυτό βέβαια εξαρτάται από τις γεύσεις που αγαπάμε & μας αρέσουν!  Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα τηγανιτά ή κοκκινιστά καλαμάρια!!
  • Βρήκα τη συνταγή στο gourmed.gr πρόσθεσα κάποια μυρωδικά ακόμη εγώ και το αποτέλεσμα τέλειο!!
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το πιάτο το ζήλεψα από τα ...κεράσματα...Πρέπει να γίνεται πεντανόστιμο!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011
Είναι πολύ νόστιμο και ξεφεύγει από τα κλασικά καλαμαράκια.Τα μυρωδικά δίνουν τέλεια γεύση στο φαγητό!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2011
φανταζωμε τι νοστιμο θα ειναι!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011
Φαίνεται πολύ καλό!
Μεταφορά στην κορυφή