Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καλτσόνε της στιγμής

recipe image
Προστέθηκε απόerotas, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα ονόμασα «της στιγμής» γιατί μπορείτε να τα φτιάξετε και με το περίσσευμα μιας ζύμης που έμεινε, από κάτι άλλο που φτιάξατε

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 του κιλού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
  • Μισή  κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ελάχιστο αλάτι

Για την γέμιση

  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 κουταλιές ελιές σε ροδέλες
  • 2 χούφτες μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 κουταλιά βασιλικό ξερό
  • 3 κουταλιές τυρί της αρεσκείας σας
  • βούτυρο τύπου χωριό ή ήπειρος
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
  2. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το νερό
  3. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε την γέμιση
  6. Σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια στο τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο
  7. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Αφού περάσει ο χρόνος της ζύμης, ανοίγουμε σε φύλλα στρογγυλά μεσαία στο πάχος Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από την γέμιση στο καθένα.
  9. Κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζουμε τις άκρες του να σφραγίσει και αλείφουμε με αβγό.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατη ιδέα, αλλά και η γέμιση εξίσου καλή!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμα φαίνονται τα καλτσόνε σου erota και θα τα φτιάξουμε σύντομα!
Μεταφορά στην κορυφή