Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καραμέλα σπιτική βουτυράτη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας απλός τρόπος να φτιάξουμε καραμέλα στο σπίτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 βάζα
  •     230 γρ ζάχαρη ασπρη η καφε
  •     80 ml νερο
  •     110 γρ βούτυρο
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     150ml κρεμα γαλακτος
Οδηγίες

  1.  Βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο σε μια κατσαρολα να βρασει,  ανακατευοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.   
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ριχνουμε το βουτυρο και το αλατι  και αφήνουμε να βράσουν, ανακατευοντας σε μέτρια φωτιά.  Να σιγοβράζουν μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καραμέλα και να εχει παρει  ενα καραμελενιο χρωμα και να εχει εξατμιστεί το υγρό.
  3.   Όταν εχουμε το επιθυμητό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο  και ριχνουμε την κρεμα γαλακτος, αν  αρχιζει και  σφίγγει μην    απελπίζεστε, θα επανελθει  παλι και θα γινει μια κρεμα,  ανακατεουμε συχνα,  αφηνουμε σε  χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.
  4.   Βαζουμε την καραμελα σε βαζακια.  Ειναι μια νοστιμοτατη καραμελα για αλειμμα σε ψωμι, ψωμακια,  κρουσαν και   για επάλειψη τουρτας, στον καφε που πινουμε η σε σοκολατα που πινουμε η να την ζεστανουμε λιγο ελαφρα και να περιχισουμε μαφινς η μπραουνις
  5.  Μπορουμε να την διατηρησουμε σε Ψυγείο για 2-3 μήνες  και σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 εβδομάδες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κανουμε την καραμελα μας με την μαυρη ζαχαρη, θα μας βγει  το χρωμα πιο σκουρο  και εχει μια αλλη γευση, δοκιμαστε και τα δυο να δειτε το διαφορετικο αποτελεσμα

Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λιάνα μου πολυ ωραιο αυτο δεν το ηξερα καθολου πως γινεται και παντα αναρωτιομουν που το εβλεπα σε τουρτες η και σε αλλα γλυκα και ελεγα πως αραγε να γινεται..ευχαριστω.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012
και το καλο ειναι σε αυτη την καραμελα
οταν δεν εχεις ζαχαρουχο κανεις αυτη και εχεις για το γλυκο σου
και εχεις κερδιση χρονο και ρευμα γιατι γεινετε γρηγορα δεν χρειαζετε να την βρασης 2 ωρες οπως το ζαχαρουχο
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χίλια μπράβο Μπιάνκα που μας έδωσες αυτή την συνταγή γιατί το ζαχαρούχο θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ενώ αυτό τσακ μπαμ!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012
Κοριτσια το αλατι να το βαλετε για ποι εντονη γευση στην καραμελα σας αλλα να ειναι θαλασσινο!!να το προσεξετε αυτο
Μεταφορά στην κορυφή