Καρυδοκουραμπιέδες

Νόστιμοι,τραγανοί κουραμπιέδες με καρύδι, υγιεινοί, ιδανικοί και για περιόδους νηστείας.
- 2 κούπες ελαιόλαδο ελαφρύ.
- 1/2 πακέτο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1/2 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκαλιού.
- 1/2 λεμόνι.
- 1 φλιτζανάκι καφέ ούζο η λικέρ μαστίχα.
- 1/2 κουταλάκι σόδα.
- 1 κουταλάκι μπέκιν.
- 3/4 κούπας τριμμένο καρύδι.
- 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη.
- 1 βανίλια.
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό.
- ´Αχνη για πασπάλισμα.
- 1 βανίλια.
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το λάδι με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Από αυτό εξαρτάται και η επιτυχία τους.
- Προσθέτουμε την άχνη και εξακολουθούμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα ,τον χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, την βανίλια,το καρύδι,και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέκιν.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι μέτρια,όχι πολύ μαλακή. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε,και τους ψήνουμε 25 λεπτά σε 180 βαθμούς με αέρα.
- Πρέπει να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Καυτοί όπως είναι τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη μέσα στην οποία έχουμε ρίξει μια βανίλια .
Μπράβο!!