Καρυδόπιτα αφράτη
- 1 ½ κούπα λάδι
- 5 αυγά
- 2 ½ κούπες ζάχαρη
- 5 κ. γλ. μπέικιν
- 1 κ. γλ. σόδα
- 1 κ. γλ. γαρύφαλλο
- 1 κ. γλ. κανέλλα
- 1 κούπα γάλα
- 1 κ.σ. ξύδι
- λίγο αλάτι
- 3 κούπες καρύδι χονδροκοπανισμένο
- 3 κούπες αλεύρι
Σιρόπι
- 4 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- Φλούδα λεμονιού
- Χτυπάω στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, την ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω μέσα σε αυτό το μπέικιν, τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το ξύδι, το γάλα, το αλάτι, το καρύδι και το αλεύρι
- Ανακατεύω ελαφρά και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά που χτύπησα στο μίξερ.
- Βουτυρώνω ένα πυρέξ, ρίχνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Αφού κρυώσει το σιροπιάζω με το σιρόπι που έχω βράσει εν τω μεταξύ
Σερβίρω με παγωτό καϊμάκι, της πάει τέλεια !
Παρόμοια συνταγή: Καρυδόπιτα με σοκολάτα