Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3545-vissinoglyko.jpg
Βύσσινο γλυκό



Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα της Κοντέσσας

recipe image
Προστέθηκε απόΚοντέσσα Μαρία, Κυριακή, 15 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Η κρεατόπιτα είναι παραδοσιακό Κεφαλλονίτικο φαγητό . Φτιάχνεται με τράγιο , μοσχάρι , χοιρινό ή ανάμικτο . Εγώ προτιμώ το χοιρινό γιατί την κάνει γλυκιά και μαλακιά .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 άτομα
  • 1,200 γρ . μπούτι χοιρινό χωρίς ίνες
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ γεμάτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • γαρίφαλο
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι σπυρωτό κίτρινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγ


Για το φύλλο :

  • 1 / 2 κιλό αλεύρι μπλε
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1 / 2 κούπα χλιαρό νερό
  • 6 κ.σ. λάδι καλό
Οδηγίες
  1. Σοτάρω τα κρεμμυδάκια .
  2. Ρίχνω μέσα στραγγισμένο το κρεατάκι .
  3. Αφού φύγει το ζουμί ρίχνω το κρασάκι με το πελτέ .
  4. Οταν μείνει με το λαδάκι ρίχνω τα σκόρδα , αλάτι , πιπέρι , καννέλα , γαρύφαλο , μοσχοκάρυδο .
  5. Ρίχνω το νεράκι και το ρύζι .
  6. Τα αφήνω να πάρουν μία βράση .
  7. Κατεβάζω την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνω να κρυώσει .
  8. Μετά ρίχνω το κεφαλοτύρι ανακατεμένο με το αυγό . Η γέμιση είναι έτοιμη .
  9. Στρώνω ένα φύλλο κάτω , βάζω γέμιση και μετά το επάνω φύλλο . Το λαδώνω το ραντίζω με νεράκι και ελαφριά το χαρακώνω .
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το κρεατάκι το ψιλοκόβω στο μέγεθος του αμύγδαλου . Τον πελτέ τον διαλύω στο κρασάκι .
  • Η συνταγή αυτή είναι για το ταψί του φούρνου .
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010
Την πίτα αυτή τη φάγαμε στην Κεφαλλονιά και ήταν υπέροχη! Ήταν με χοντρό κρέας όπως το έλεγαν δηλ από μεγάλο ζώο αρνί νομίζω. Πολύ καλή συνταγή!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θελω και εγω πιτα απο την Κεφαλονια
Μαρια μου αχ τι ωραια που μου χαμογελαη ετσι μου φενεται να το αρπαξω το κομματι!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα είναι από τις ωραιότερες πίτες που έχω δοκιμάσει και αξίζει πολλά πολλά σκουφάκια.
Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία , Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010
Κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τα σκουφακια .Πραγματικα η κραατοπιτα ειναι ενα πεντανοστημο φαγητο. Οι παλιες νοικοκυρες το φτιαχναν με τρια διαφορετικα ειδη κρεατος για περισοτερη γευση.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 22 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κοντεσσα Μαρια η πιτα σου νοστιμοτατη,σιγουρα θα την δοκιμασω!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πρέπει να ειναι πολυ νόστιμη.Σου εχω εμπιστοσυνη.Θα το κανω σύντομα
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια φαίνεται η παραδοσιακή σου Κρεατόπιτα Κοντέσσα μου! Την πρωτοδοκίμασα κι εγώ στην Κεφαλονιά και μου άρεσε πολύ. Θα την φτιάξω σίγουρα τη συνταγή σου!!
Σχόλιο από SORINA , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011
μαρια μου καλησπερα ...ξερω ποσο αξια εισαι, ειμαι σιγουρη πως η πιτα σου ειναι νοστιμη..οταν βρω χρονο θα την φτιαξω και θα σου πω εντυπωσεις...αστεροπη
Μεταφορά στην κορυφή