Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1968-sykagemista11.jpg
Σύκα γεμιστά



Κεφτεδάκια κυπριακά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ετούτα τα κεφτεδάκια γίνονται ζουμερά και αφράτα γιατι μέσα μπαίνει πατάτα, αλλά και βρώμη.

Συστατικά
  • 1 κιλό και 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή μισό- μισό με χοιρινό
  • 4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 πατάτες τριμμένες στο μεσαίο του τρίφτη (όχι αυτό που τρίβουμε τα κρεμμύδια, το ψιλότερο)
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ή 2 κ.σ. ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 2 αβγά
  • 6 κ.σ. βρώμη (κουάκερ)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα πικάντικη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γλ. κάρυ πικάντικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι

Σάλτσα δυόσμου

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρ. ψιλ/νο
  • 1 κ.γλ. λεμόνι + ξύσμα από μισό ή ένα λεμόνι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά πολύ καλά για 10 λεπτά. Το μείγμα δε θα είναι πολύ σφικτό και έτσι πρέπει.
  2. Βάζουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα τους.
  3. Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας, φτιάχνουμε μέτρια στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
  4. Για τις σάλτσες ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε με σάλτσες δροσερές γιουρτιού, τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια σάλτσα τσάτνεϋ που μας αρέσει πολύ με τα κεφτεδάκια, είναι μια καυτερή και γλυκιά, Τσάτνεϋ με τσίλι πιπεριές

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή