Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κεφτεδάκια κυπριακά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ετούτα τα κεφτεδάκια γίνονται ζουμερά και αφράτα γιατι μέσα μπαίνει πατάτα, αλλά και βρώμη.

Συστατικά
  • 1 κιλό και 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή μισό- μισό με χοιρινό
  • 4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 πατάτες τριμμένες στο μεσαίο του τρίφτη (όχι αυτό που τρίβουμε τα κρεμμύδια, το ψιλότερο)
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ή 2 κ.σ. ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 2 αβγά
  • 6 κ.σ. βρώμη (κουάκερ)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

Σάλτσα πικάντικη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα ή 1 κ.γλ. κάρυ πικάντικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι

Σάλτσα δυόσμου

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρ. ψιλ/νο
  • 1 κ.γλ. λεμόνι + ξύσμα από μισό ή ένα λεμόνι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τον κιμά πολύ καλά για 10 λεπτά. Το μείγμα δε θα είναι πολύ σφικτό και έτσι πρέπει.
  2. Βάζουμε τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα τους.
  3. Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας, φτιάχνουμε μέτρια στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
  4. Για τις σάλτσες ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε με σάλτσες δροσερές γιουρτιού, τηγανητές πατάτες και σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια σάλτσα τσάτνεϋ που μας αρέσει πολύ με τα κεφτεδάκια, είναι μια καυτερή και γλυκιά, Τσάτνεϋ με τσίλι πιπεριές

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή