Κεφτέδες για χορτοφάγους

Μια άλλη πρόταση για κεφτεδάκια πικάντικα φτιαγμένα με φακές. Ένας τρόπος για να τρώνε τα όσπρια οι «δύσκολοι»!
- 1 τέταρτο φακές καφέ ή κόκκινες
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. κοφτό κίμινο ή και λιγότερο
- Μισό κ.γλ. τσίλι σκόνη
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Βράζουμε τις φακές για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Πολτοποιώ τις φακές με το minipimmer.
- Ζυμώνω τις φακές, με το κρεμμύδι, σκόρδο, αλεύρι, μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Βάζω για ένα μισάωρο στο ψυγείο και μετά πλάθω κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.
- Βάζω μπόλικο λάδι στο τηγάνι ώστε να τα σκεπάζει όταν τηγανίζονται. Ρίχνω λίγα λίγα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζω ώστε να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν φτιάχνουμε φακές σούπα, μπορούμε να βγάλουμε μια ποσότητα φακές, πριν ρίξουμε τα διάφορα υλικά μας και να τις φτιάξουμε κεφτεδάκια με φακές.